Experiment extrem: Pot să mă arunc de pe blocul dumneavoastră?

Experiment extrem: Pot să mă arunc de pe blocul dumneavoastră?

Reacţia uluitoare a românilor 

 

Doi tineri au vrut să vadă cum reacţionează românii atunci când un om le spune că vrea să se sinucidă şi le cere ajutorul în acest sens. Jumătate dintre locatarii supuşi experimentului au răspuns rugăminţii „sinucigaşului”, iar foarte mulţi nu şi-au asumat gestul, dar nici nu au încercat să-l împiedice, recomandând alte blocuri de pe care să fie făcut saltul. Experimentul a fost făcut în Bucureşti.

Cât de dispuşi sunt românii să ajute un om disperat să-şi ducă la îndeplinire gândurile sinucigaşe sau cât de dornici sunt să-l ajute? Sunt întrebările la care au încercat să răspundă câţiva tineri, care au efectuat un experiment ciudat în plin centrul Bucureştiului.

Ei au sunat la interfon la mai multe apartamente, din blocuri diferite, având o unică rugăminte: „Vreţi vă rog să-mi deschideţi? Vreau să mă arunc de pe blocul dumneavoastră”. Dacă n-ar fi cinice şi şocante, răspunsurile ar putea fi considerate amuzante. Astfel, unul dintre locatari răspunde că terasa este ocupată, un altul îi recomandă să sune la un alt apartament, iar majoritatea recomandă alte blocuri pentru saltul în gol.

De asemenea, aproape jumătate i-au deschis uşa blocului, netezindu-i drumul spre sinucidere şi doar o singură persoană i-a spus că viaţa merită trită, dar într-un final l-a îndemnat spre o altă locaţie, un bloc turn, cu 15 etaje.

Sursa: RTV

2 comentarii la „Experiment extrem: Pot să mă arunc de pe blocul dumneavoastră?

  1. Anton Ina

    Doamne,Dumnezeule fereste-ne de atata nepasare nesimtita…!

    Doamne,Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii!

    Amin!

Comentariile sunt închise.