MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: „VOR SĂ DESCREŞTINEZE NEAMUL”

 Mitropolitul Serafim de Pireu:

 „Vor să descreştineze neamul”

Luni,28 ianuarie 2013

Autor: Ysterografa – 12.08 

Tema, pe care a deschis-o ieri prin declaraţiile sale parlamentarul dela SYRIZA, Tasos Kourakis, despre… întreţinerea preoţilor de către acei eleni care se declară creştini, continuă şi astăzi să fie de actualitate.

Astfel, Mitropolitul de Pireu, kyr Serafim, a vorbit la postul de radio Alpha 9.89 şi şi-a exprimat punctul său de vedere pe această temă.

 „Aceste opinii sunt cel puţin naive şi fără temei. Politica de stânga, la bază, a împrumutat concepţiile Bisericii; cele pe care le susţine sunt împrumutate din mesajul evanghelic. Au izolat însă aceste idei de înţelesul lor adevărat.

Vor să descreştineze neamul. Dar e posibil să se întâmple asta cu naţiunea elenă?

SYRIZA, Stânga Democratică şi ΚΚΕ (Partidul Comunist din Elada) nu vor conlucrarea Neamului şi a Bisericii.

În timp ce „Hrisi Avghi” (= „Zorile de Aur”) este un partid care promovează naţionalismul, dar trebuie să corecteze multe lucruri mărturisite împotriva sa”, a susţinut, printre altele, Mitropolitul de Pireu, kyr Serafim.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.