Fotografii de la Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia onomasticii Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Pireu, kyr Serafim

Fotografii de la Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia onomasticii Înaltpreasfinţitului Mitropolit de Pireu, kyr Serafim

 

Miercuri, 4 decembrie 2013

Miercuri, 4 decembrie, Biserica noastră a cinstit pomenirea Sfântului martir Serafim, Episcopul Fanarului. În această zi îşi sărbătoreşte onomastica Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Pireu, kyr Serafim.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Pireu, kyr Serafim, cinstind pomenirea Sfântului martir Serafim, Episcopul Fanarului, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Pireu.

În cinstea Înaltpreasfinţitului kyr Serafim, au liturghisit împreună cu el Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi Alexie de Nikaia, Daniel de Kaisariani, Virona şi Ymittos, Pantelimon de Koronia, şi Preasfinţiţii Episcopi Pavel de Neoxorio, Procopie de Hristianoupoli şi Anton de Saloni.

Au fost prezenţi la rugăciune Înaltpreasfinţiţii Mitropoliţi Meliton de Filadelfia, Simeon de Nea Smirni şi Constantin de Singapore.

Slujba Utreniei a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kaisariani, Virona şi Ymittos, kyr Daniel.

Dumnezeiescul cuvânt l-a predicat Arhimandritul Nikandros Karakostopoulos.

La finalul Dumnezeieştii Liturghii, a fost slujit un Parastas spre pomenirea Arhiepiscopi Serafim şi Hristodul răposaţi.

Au fost prezente autorităţile oraşului şi o mulţime de lume care au urat respectabilului Arhipăstor al oraşului Pireu zile îndelungate şi bună slujire a viei Domnului.

Înaltpreasfinţitul, participând la încercările prin care trece poporul elen, a primit urări la Episcopie şi nu a o oferit o masă festivă.

La finalul Dumnezeieştii Liturghii, a adresat sărbătoritului urări din partea arhiereilor, a clericilor şi a poporului Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Kaisariani, Virona şi Ymittos, kyr Daniel.

Dumnezeiasca Liturghie a fost transmisă de către postul de radio al Mitropoliei din Pireu.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright

Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

DSC 4771

DSC 4722

DSC 4723

DSC 4724

DSC 4749

DSC 4753

DSC 4769

DSC 4814

DSC 4819

DSC 4829

DSC 4833

DSC 4835

DSC 4844

DSC 4808

DSC 4879

DSC 4904

 

%d blogeri au apreciat: