Gianna Jessen (SUA) – supravieţuitoare a unui avort nereușit

Gianna Jessen – supravieţuitoare a unui avort nereușit

 

 

Gianna Jessen (SUA), supravieţuitoare a unui avort nereuşit, vorbeşte la Queen’s Hall, Parliament House, statul australian Victoria, în timpul dezbaterilor privind legalizarea avortului, în 2008.

Gianna Jessen a rămas cu o paralizie cerebrală după ce s-a născut la 7 luni în urma unei tentative de avort salin. Procedura presupune administrarea unor chimicale, iar copilul moare şi este expulzat în câteva ore. Norocul Giannei a fost că medicul avorţionist nu era în spital în momentul în care s-a declanşat expulzarea, întrucât în astfel de cazuri, copilul care se naşte totuşi viu este ucis de medic sau lăsat să moară de foame – ca expresie supremă a „progresului umanităţii”.

Deşi doctorii au spus că ea nu va putea niciodată merge, Gianna aleargă astăzi maraton pentru a strânge fonduri dedicate altor supravieţuitori ai avortului.

Gianna şi-a dedicat viaţa muzicii şi educării publicului asupra acestui flagel înspăimântător, avortul, care a făcut doar în SUA aproape 50 de milioane de victime.

Mai multe despre Gianna la http://www.giannajessen.com/

***

România are, din 1990, cea mai înaltă rată a avortului din cele 27 de ţări care astăzi alcătuiesc Uniunea Europeană.

În 2010 s-au născut 209.000 copii, cel mai mic număr din 1955.

Topul anilor cu cele mai multe avorturi (efectuate în clinici de stat) din perioada 1958 – 2008 :

  • 1965 – 1.115.000
  • 1964 – 1.100.000
  • 1963 – 1.037.000
  • 1990 – 992.265
  • 1962 – 967.000

Sursa datelor: Centrul de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare al Ministerului Sănătăţii

Numărul întreruperilor de sarcină care au avut loc între 1958 şi 2008 este mai mare decât populaţia actuală a României. Această statistică înfiorătoare demonstrează politicile demografice dezastruoase pe care le-a avut România în perioade diferite ale istoriei sale recente.

Cifrele vorbesc de la sine – 22.178.906 avorturi, făcute în intervalul cuprins între 1958 şi 2008. Datele aparţin Centrului de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare din Ministerul Sănătăţii. Şi mai interesant este faptul că la sfârşitul acestui interval, adică în 2008, populaţia României, conform datelor oficiale, era de 21.504.442 de locuitori. Deci numărul avorturilor din 50 de ani este mai mare decât populaţia actuală a ţării.


2 comentarii la „Gianna Jessen (SUA) – supravieţuitoare a unui avort nereușit

  1. Pingback: Ce m-a impresionat azi… 23 februarie 2011 « despresufletulmeu

  2. ELENA

    Cutremurator.Ar trebui sa facem cunoscut filmuletul.Ar trebui sa-l postam peste tot.Ar trebui sa-l vada toate tinerele care se pot opri cat nu e prea tarziu.Ar trebui sa-l vada toate femeile care au facut avorturi si sa planga cu lacrimi de sange.Ar trebui sa-l vada barbatii care, cel mai adesea nepasatori, au fost complici la atatea cumplite, odioase crime.Nici nu indraznesc sa-l rog pe Dumnezeu sa ne ierte pe cei vinovati . Si nu mai pot accepta ca femeia este o victima a societatii.Am auzit ceea ce am vrut sa auzim.Acele scuze ca pana la trei luni embrionul nu e format si se pot face intreruperi de sarcina, ca doar tiganii fac copii multi, ca se cresc greu… Adevarul e ca eram coplesiti de diavoli carora noi le-am dat putere asupra noastra. Are dreptate Gianna , ea e cu adevarat fiica lui Dumnezeu!

Comentariile sunt închise.