GUVERNUL MOLDOVEI S-A TREZIT DIN BEŢIE. MAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT DELOC

GUVERNUL MOLDOVEI S-A TREZIT DIN BEŢIE. MAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT DELOC

Cabinetul de miniștri a avizat astăzi pozitiv un proiect de hotărâre ce vizează interzicerea publicității și la bere, nu doar la băuturile alcoolice tari. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi.

Potrivit lui, reducerea consumului de băuturi alcoolice face parte dintr-un program național de combatere a utilizării nocive a alcoolului în R. Moldova. „Conform unor evaluări ale Organizației Mondiale a Sănătății, RM ocupă printre primele locuri la consumul de alcool. Este o cifră mare. Interzicerea publicității la alcool este o parte componentă a programului care ar contribui la diminuarea consumului”, a mai spus acesta.

„Pe lângă interzicerea comercializării băuturilor spirtoase, care depășesc 25% din volum, am considerat necesar să adăugăm toate tipurile de băuturi alcoolice, inclusiv berea. Vrem să punem o barieră serioasă în calea consumului de băuturi alcoolice. Totodată, am inclus în proiect interzicerea publicității la TV, radio, în stradă sau pe Internet a acestui tip de băuturi„, a menționat Usatîi.

Potrivit lui, proiectul prevede ca tinerii care nu au împlinit vârsta de 21 de ani, nu vor putea procura băuturi alcoolice. Totodată, comercializarea alcoolului după ora 22.00 va fi interzisă. Ministrul Usatîi a menționat că se așteaptă la o reacție negativă din partea producătorilor de alcool, dar sănătatea populației este mai importantă.

Proiectul urmează să fie aprobat de Parlament.

UNIMEDIA amintește că în 2010, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a decis să interzică difuzarea publicităţii de băuturi alcoolice la posturile de radio şi televiziune. Recent, autoritățile au decis să crească accizul la țigări și prețul la băuturile spirtoase.

Sursa:http://www.blog.teologie.net