HABEMUS REGEM! SAU DISCURSUL SEAMĂNĂ CU TINE

HABEMUS REGEM! SAU DISCURSUL SEAMĂNĂ CU TINE

Dacă la 90 de ani, de ziua sa, Regele Mihai I „n-a reușit” să dea o lovitură de stat…nici măcar în absența președintelui României și a altor factori dereprezentativitate ai României…a reușit însă să reunească contrariile, să emoționeze până la lacrimi și să ne facă să fim demni.

Un discurs al înțelepciunii și al îmbrățișării tuturor.

Un discurs credibil prin bunul simț față de realități și emoționant prin demnitateacu care l-a rostit.

La 90 de ani oamenii, de obicei, nu mai au chef de apărut în public. Fizicul nu te mai lasă…și poate nici mintea nu te mai ajută. Și când vine vorba de ziua ta…cu atât mai mult…

Un rege lucid la 90 de ani, echilibrat și demn…care a îndrăznit să salute doar la sfârșit, care știe să stea pe scaun, să se ridice de pe scaun, să se șteargă la nas, să își pună ochelarii, să rostească, cu demnitate, adevăruri și dureri dure, să fie cuviincios și reținut în toate înseamnă un exemplu transpartinic și ideologic.

Pe lângă cuvintele discursului…regele însuși a fost un discurs viu.

Pentru că, fără doar și poate, conducătorul unui stat trebuie să impună respectprin tot ceea ce este și spune, să fie credibil atunci când vorbește și, mai ales, să fieiubit de oameni.

Ca să vorbești nu ai nevoie de discurs în primul rând…ci de demnitate. Trebuie să știi cine ești, în ce valori crezi și ce ești în stare să faci pentru crezurile tale.

Un fost suveran, care vine și ține un discurs după 60 de ani, în fața Parlamentului aceluiași stat, înseamnă că nu are mentalitate de ales cu sacoșa și cu voturi măsluitesau de om care vrea să stea la putere prin teroare și ilegalități cotidiene, ci are crezuri care depășesc uzura timpului.

Și discursul care schimbă mentalitățile e acesta: cel care are valori mai importantedecât non-valoarea utilă.

M-am bucurat, am fost demn să trăiesc acest moment istoric…pentru că m-a bucurat unitatea și entuziasmul pe care le-a provocat.

Restul e…doar neputința de a înțelege necesitatea caracterului și a vieții demneîntr-o societate.

Sursa:http://www.teologiepentruazi.ro

2 comentarii la „HABEMUS REGEM! SAU DISCURSUL SEAMĂNĂ CU TINE”

 1. Este emotionant discursul pe care Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei l-a sustinut in fata Parlamentului la implinirea onorabilei varste de 90 de ani.
  Majestatea Sa a subliniat ca a fost permanent in serviciul Tarii, militand pentru binele romanilor.
  Cu finete, cu eleganta si cu diplomatie, dar si cu durere in suflet, a evocat starea actuala a poporului roman si marea responsabilitate pe care o au oamenii politici, conducatorii tarii in a administra destinul national spre folosul urmasilor nostri de la care am primit cu imprumut patria stramoseasca.
  Majestatea Voastra, va rugam sa ne iertati pentru ca nu am stiut sa va primim din exil si sa va pretuim cum se cuvine!
  LA MULTI ANI CU SANATATE SI PUTERE DE MUNCA, MAJESTATE, SPRE BINELE ROMANIEI !
  Bunul Dumnezeu sa binecuvanteze Romania, pe poporul roman si pe cei care vor binele Tarii ! Amin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: