Acasă > PATRIARHIA ROMÂNIEI, ŞTIRI > Hramul Parohiei „Buna Vestire” din Kassel – Germania

Hramul Parohiei „Buna Vestire” din Kassel – Germania

02-14

În a doua duminică a Postului Mare (27 martie 2016), Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Buna Vestire” din Kassel – Germania, cu prilejul hramului acestui locaş de cult, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Programul liturgic dedicat hramului a început încă de sâmbătă seara prin oficierea Sfântului Maslu. După slujbă, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim a răspuns diferitelor întrebări adresate de cei prezenţi referitoare la post, dreptatea dumnezeiască și rânduieli liturgice ale Bisericii Ortodoxe.

A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După împărtășirea credincioșilor, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură despre isihasm, învățătura propovăduită de Sfântul Grigorie Palama, cel prăznuit în a doua duminică a Postului Mare.

***

Parohia „Buna Vestire” din Kassel împlinește doi ani de existență în luna aprilie. Părintele Ovidiu Ioan, doctor în teologie al Universității din Göttingen și asistent la catedra de istorie bisericească a Facultății de Teologie Evanghelică din Marburg, a fost hirotonit preot de Buna Vestire, 25 martie 2014.

Sursa: basilica.ro

Categories: PATRIARHIA ROMÂNIEI, ŞTIRI Tags:
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.