IERARHIA SÂRBĂ SE ÎNTRUNEŞTE CU UŞILE ÎNCHISE!

IERARHIA SÂRBĂ SE ÎNTRUNEŞTE CU UŞILE ÎNCHISE!
 
UŞILE FIIND ÎNCUIATE
 
          Lucrările Ierahiei Sârbe au loc după cum se vede cu uşile închise. Este interzis ca arhiereii să comunice cu ziariştii şi nu se dă niciun comunicat din partea Sinodului Ierarhiei.
DE CE SE TEM?
 
          De ce se tem ierarhii sârbi şi nu comunică nimic poporului?
          Nu cumva de dictatorul Bisericii sârbilor, patriarhul Irineu, care nu a apucat să pună bine piciorul în Patriarhie şi a făcut dezastre în Kosovo?
          Nu cumva de alţi ierarhi sârbi filocatolici?
          Nu cumva de pensionarul Atanasie Jeftici?
          Nu cumva de papa care împarte inele episcopilor şi patriarhilor „ortodocşi” care i se închină?
          Nu cumva se tem de ghilotina pe care a ridicat-o patriarhul şi cu justificări putrede taie capetele sfinţilor episcopi?
          Îndureratul popor din Kosovo, după albanezi, a suferit cele mai sălbatice răni din partea aşa-numiţilor reprezentanţi ai lui Hristos, în Care, după cum se vede, nu doar că nu cred, ci pregătesc şi venirea lui Antihrist!!!
          Oare nu există ierarhi sârbi eroici care să pună frână patriarhului ecumenist şi camarilei lui?
          Dacă sunt fricoşi şi nu reacţionează acum, vor pierde şi Ortodoxia şi cealaltă parte a Serbiei. Vor da răspuns şi în faţa lui Dumnezeu şi în faţa Neamului lor.
          Credem că există ierarhi ortodocşi sârbi viteji care vor înălţa un strigăt de protest.
          Bătrânul ierarh nevoitor din Elada, părintele Augustin Kandiotis, astăzi la vârsta de 104 ani, este alături, prin rugăciunea sa, de lupta credinciosului popor ortodox sârb.
 
NU DOAR EPISCOPII SUNT BISERICA
 
          Trebuie să ştie arhiereii sârbi că nu doar ei sunt Biserica, ci Biserica este şi poporul credincios. Poporul credincios care se află zi de zi în afara Palatului Patriarhal şi se nelinişteşte a afla: Ce se va întâmpla cu episcopul Artemie. Are şi el un cuvânt.
          Felicităm pe creştinii ortodocşi din Serbia, care ţin la înălţime stindardul Ortodoxiei, şi aşteaptă cu răbdare în fiecare zi în afara Palatului Patriarhal, ca să predea cele 14.643 de semnături, care s-au adunat doar în câteva zile, ca să fie alături de adevăratul episcop sârb Artemie.
 
CINĂ LA TURNUL ALB
 
          Conform obişnuitei practici, a fost programată o cină pentru arhierei, vineri, în Palatul Alb din Belgrad. Acolo se află casele şi vilele celor bogaţi. Dar nu este sigur că vor veni toţi episcopii, pentru că urmează sâmbătă şi duminică (atunci când aproape toţi se grăbesc să ajungă în eparhiile lor).
 
Încă nu s-a discutat subiectul „Artemie”.
 
POPORUL CREDINCIOS – STRĂJER AL CREDINŢEI ORTODOXE
 
          Zilnic au loc proteste anti-ecumeniste în faţa Palatului Patriarhal unde se întruneşte Ierarhia. Poporul credincios din Serbia protestează paşnic de la 3 până la 7 după-amiaza în afara Patriarhiei.
          Protagonistul protestului este monahul Antonie.
          Bătrânul episcop de Florina, părintele Augustin Kandiotis, zicea: „Nu vor lipsi din Biserică soldaţii”; un astfel de viteaz soldat al lui Hristos este monahul Antonie. Focurile patriarhale  îl vor ajunge, cum se aude, pe monahul care le-a stricat somnul şi îi vor ridica schima monahală (adică îl vor „exclude” din monahism)!!!
          Marea adunare anti-ecumenistă a urmaşilor Sfântului Sava cheamă tot poporul credincios din Serbia să participe vineri, nu la cina arhiereilor, ci la marele protest, care va începe vineri cu cântări, rugăciuni, pentru a mărturisi Credinţa Ortodoxă şi a rămâne neclintiţi în Credinţa Sfinţilor Părinţi şi în Sfânta Predanie a Bisericii celei Una, Sfântă şi Apostolică.
 
          Cererile de bază vor fi:
          1. Biserica Ortodoxă Sârbă să se retragă imediat din „Consiliul Mondial al Bisericilor”.
          2. Să spună NU papei, într-un singur glas, odată pentru totdeauna. Serbia va rămâne credincioasă ORTODOXIEI.
          3. Să înceteze imediat inovaţiile în Preasfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în calendar, în manualele de religie, în cărţile de teologie, în Predania patristică a Bisericii, din partea unor răi episcopi.
          4. Episcopul Artemie să se întoarcă în mitropolia lui şi în tronul lui episcopal, din care în mod nelegiuit a fost izgonit.