ÎN ATENŢIA ARHIEPISCOPULUI PIMEN AL SUCEVEI ŞI RĂDĂUŢILOR, A SINODULUI MITROPOLITAN DE LA IAŞI ŞI A SINODULUI PERMANENT DE LA BUCUREŞTI: IERURGIE MIXTĂ LA RĂDĂUŢI – SUCEAVA! (VIDEO)

ÎN ATENŢIA ARHIEPISCOPULUI PIMEN AL SUCEVEI ŞI RĂDĂUŢILOR, A SINODULUI MITROPOLITAN DE LA IAŞI ŞI A SINODULUI PERMANENT DE LA BUCUREŞTI: IERURGIE MIXTĂ LA RĂDĂUŢI – SUCEAVA!

(14 SEPT. 2011) – VIDEO

Slujbă ecumenistă (14 septembrie 2011) la sfinţirea Grădinii Zoologice Rădăuţi: pr. greco-catolic Volosciuc Ioan, preoţii ortodocşi Calancea Iustin şi Prelipcean Angel, precum şi pr. romano-catolic Iosif Răchiteanu, toţi din Rădăuţi.

PREOŢI AI DUMNEZEULUI CELUI PREAÎNALT, PĂRINTE ANGEL ŞI PĂRINTE IUSTIN, PÂNĂ CÂND VEŢI ŞCHIOPĂTA DE AMÂNDOUĂ PICIOARELE?! DACĂ SUNTEŢI BOTEZAŢI ŞI HIROTONIŢI ORTODOX, SLUJIŢI ORTODOX ŞI ÎNCHINAŢI-VĂ LUI DUMNEZEU ÎN DUH ŞI ÎN ADEVĂR! IAR DACĂ – SĂ NU FIE!!! – DUMNEZEUL VOSTRU ESTE BAAL-UL ECUMENISMULUI SINCRETIST ŞI SUNTEŢI ÎNAINTEMERGĂTORII  LUI ANTIHRIST, AFLAŢI CĂ NE VOM ALEGE ALŢI DUHOVNICI ŞI  NU VOM MAI CĂLCA ÎN BISERICILE VOASTRE!! 

HOTĂRÂREA SFÂNTULUI SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE DIN IULIE 2008, DETERMINATĂ DE CAZURILE CORNEANU ŞI DRINCEC, SUNĂ CAM AŞA: 

[…] În legătură cu comportamentul sacramental şi liturgic al ierarhilor, preoţilor, diaconilor, monahilor, monahiilor şi credincioşilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relaţie cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane şi al învăţăturii de credinţă ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească euharistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni.

CINE ARE MINTE, SĂ IA AMINTE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: