ÎN SATUL NATAL AL FALSULUI MITROPOLIT AL KIEVULUI EPIFANIE DUMENKO, UN FALS PREOT A FORȚAT CU POLIZORUL UȘA BISERICII SATULUI, CARE APARȚINE BISERICII ORTODOXE CANONICE DE SUB OMOFORUL MITROPOLITULUI ONUFRIE (VIDEO)

Un „preot” al schismaticei BOaU cu un polizor de mână lângă lăcașul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.
Imagine: screenshot video de pe canalul Telegram al Eparhiei Cernăuților

În satul Jadova Veche, enoriașii l-au prins pe un „preot” al BOaU, care încerca să taie lacătele bisericii cu un polizor de mână.

În seara zilei de 27 mai 2023, în satul Jadova Veche, regiunea Cernăuți, un „preot” al așa numitei Biserici Ortodoxe a Ucrainei a încercat să taie lacătele de pe ușa lăcașului Bisericii Ortodoxe Ucrainene în cinstea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil cu un polizor de mâna, raportează pe canalul de Telegram serviciul de presă al Eparhiei Cernăuților și Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Domnul preot, care slujește zeului Polizorului, sparge ușa unei biserici ortodoxe din satul Jadova Veche din Bucovina”, a scris serviciul de presă și a notat că enoriașii, după ce au auzit un zgomot puternic și zdrăngănit la biserica lor, au alergat la biserică și au găsit acolo un „preot” cu un polizor de mână.

„Ce faceți?! Este un păcat!”, au început să strige enoriașii bisericii către „preotul” cu polizorul în mâini. L-au împins la o parte și au chemat poliția. Ulterior, zeci de credincioși au rămas de gardă lângă biserica lor pentru toată noaptea.

Satul Jadova Veche este satul natal al lui Serghei Dumenko, numele din buletin al falsului mitropolit al Kievului, Epifanie Dumenko.

UJO a scris mai devreme că în anul 2019 au existat deja încercări de a acapara această biserică. Soțul „nașei de botez” a lui Epifanie a spart lacătul, după care activiștii schismaticei BOaU au intrat în biserică. Atunci enoriașii au reușit să-și recupereze și să-și apere biserica de acaparatori.

sursa: https://spzh.news/ro/news/74035-v-rodnom-sele-dumenko-svjashchennika-ptsu-zastali-za-vzlamyvaniem-khrama-upts