Incidente în faţa bisericii catolice din Tesalonic între fanaticii stilişti şi fanaticii ecumenişti. Niciun cleric ortodox nu a participat. Sanctitatea Sa Antim, Mitropolitul Tesalonicului contra ambelor partide extremiste.

 SANCTITATEA  SA   ANTIM,   MITROPOLITUL   TESALONICULUI:
„Nu este în rânduiala Bisericii Ortodoxe să participe la ceremonii religioase sau rugăciuni în comun cu eterodocşii şi cu atât mai mult cu reprezentanţi ai altor religii”. 

Săptămâna de rugăciune ecumenistă la Tesalonic. Incidente în faţa 
bisericii catolice din Tesalonic

Duminică, 22 ianuarie 2012

Încordată a fost atmosfera la biserica catolică din Tesalonic, avându-i ca protagonişti un grup de clerici pe stil vechi şi credincioşi de alte confesiuni.

Grupul Asociaţiei Filantropice Ortodoxe „Sfântul Vasile” s-a adunat în afara bisericii catolice de pe strada Frankon din Tesalonic în momentul în care se oficia serata ecumenistă de rugăciune în comun a catolicilor cu alte credinţe creştine.

Membrii grupului au reuşit şi au pătruns în biserică strigând lozinci, iar pentru puţin timp au avut loc incidente periculoase.

Membrii Asociaţiei au reacţionat spunând că Părinţii Bisericii noastre au fost împotriva rugăciunii în comun cu alte credinţe şi s-au adunat în afara bisericii catolice din Tesalonic purtând cruci şi icoane ale sfinţilor. 

Cu toate acestea ei au fost înlăturaţi datorită intervenţiei puternicelor forţe poliţieneşti care se găseau la faţa locului, reuşind să îndepărteze mulţimea şi să o transporte la secţia de poliţie pentru identificare.

TRAD. https://acvila30.ro, SURSA, ROMFEA..GR

4 comentarii la „Incidente în faţa bisericii catolice din Tesalonic între fanaticii stilişti şi fanaticii ecumenişti. Niciun cleric ortodox nu a participat. Sanctitatea Sa Antim, Mitropolitul Tesalonicului contra ambelor partide extremiste.”

  1. Nu va lasati inselati ! Daca vom permite ecumenismul , ne vom trezi cu biserile noastre invadate de alte culte care esi vor oficia slujba lor in cinstea satanei.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: