LA.O.S.: PASOK ÎNCHIDE ÎN PUŞCĂRIE UN STAREŢ AL SFÂNTULUI MUNTE

                  LA.O.S.: PASOK ÎNCHIDE ÎN PUŞCĂRIE UN STAREŢ AL SFÂNTULUI MUNTE

Sâmbătă, 24 decembrie 2011

Partidul LA.O.S. şi-a exprimat puternica împotrivire faţă de decizia Procuroarei Curţii de Apel care a socotit că Stareţul

Efrem trebuie arestat preventiv. Concret, reprezentantul partidului LA.O.S., Kostis Aibaliótis, a făcut declaraţii cu privire la evoluţiile din Justiţie şi la arestarea preventivă a Stareţului Efrem spunând următoarele: „La ce justiţie aspiră PASOK? Aceea care aruncă în închisoare un Stareţ al Sfântului Munte şi vrea să elibereze imediat din închisori violatori, pungaşi şi comercianţi de droguri?”.

Gheronda Efrem a sosit la închisoarea Korydallό

În jurul orei 10 dimineața, egumenul Mănăstirii Vatoped, Arhimandritul Efrem a trecut pragul închisorii Korydallό. În fața închisorii s-au adunat mulți oameni în semn de sprijin pentru Gheronda Efrem, arestat preventiv, strigând «Ἄξιος» (vrednic).
Este de remarcat faptul că în cursul dimineții Gheronda a fost condus în fața procurorului, în loc să se ceară să fie transportat la un spital pentru problemele sale sănătate. Informațiile indică faptul că duminică se va săvârși în Korydallό. Sfânta Liturghie, pentru a se transmite asftfel un mesaj de sprijin pentru Gheronda Efrem.
Romfea.gr,  Traducere: Oana Paraipan