La Sofia a avut loc întronizarea noului Patriarh Bulgar

30 iunie 2024 15:55

Autor: Uniunea jurnaliștilor ortodocși 
Înscăunarea noului Patriarh ales al Bulgariei. Imagine: screenshot video de pe pagina de Facebook a Bisericii Ortodoxe Bulgare.Înscăunarea noului Patriarh ales al Bulgariei. Imagine: screenshot video de pe pagina de Facebook a Bisericii Ortodoxe Bulgare.

La ceremonie au participat Întâistătătorii și reprezentanții Bisericilor Locale, Președintele țării și alți înalți demnitari ai Bulgariei.

Pe 30 iunie la Sofia au avut loc alegerile noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Ceremonia de întronizare a noului Patriarh ales al Bulgariei și mitropolit de Sofia, Daniel, a avut loc la catedrala Patriarhală Sfântul Alexandru Nevski din Sofia.

Pagina oficială de Facebook a Bisericii Ortodoxe Bulgare a realizat transmisia în direct a evenimentului.

Întronizarea s-a desfășurat în prezența patriarhilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe Locale. De asemenea, a fost prezent patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului. La ceremonie a asistat președintele Bulgariei, Rumen Radev, vicepreședintele Iliana Yotova, precum și alți politicieni și oficiali de rang înalt.

UJO a informat mai devreme că Mitropolitul Daniel de Vidin a fost ales Patriarh al Bulgariei și mitropolit al Sofiei cu o majoritate de voturi.

Sursa: https://spzh.live/ro/news/80982-v-sofii-prokhodit-intronizatsija-novoizbrannoho-bolharskoho-patriarkha?fbclid=IwY2xjawDwlS5leHRuA2FlbQIxMQABHc4pRzhz1m6Gg1jPX_pTzx_u-rf62vm0X1ixTMP1PvcXGSgVdhpwELNsDw_aem_IWboNojAnM83bTIQOBxo5g