Lacrimi nu pentru Papa, ci pentru victimele acţiunii Papei

11/2/2013

Lacrimi nu pentru Papa, ci pentru victimele acţiunii Papei

 

de Ioannis Tatsis, Teolog

 

Anunţul demisiei Papei Benedict, care va părăsi în mod oficial tronul Vaticanului la sfârşitul lui februarie, a stârnit un interes mondial.

Patriarhul Bartolomeu s-a grăbit să dea o declaraţie oficială în care îşi exprimă „tristeţea” pentru „hotărârea Sanctităţii Sale, Papa Benedict, de a se retrage din Tronul său, deoarece cu înţelepciunea şi experienţa sa ar fi putut să ofere încă multe Bisericii şi lumii”.

 

Chiar aşa, ce a oferit Papa Benedict?

 

De ce e atât de mare tristeţea patriarhală pentru demisia papei? Oare s-a îndepărtat Papa Benedict de rătăcirile şi kakodoxiile [ereziile] papismului? Oare s-a pocăit pentru multipla falsificare a Credinţei Apostolilor şi a Sfinţilor Părinţi? În mod sigur, nu.

Cel mai rău însă este faptul că Patriarhul Bartolomeu, târât cu totul de „iubirea [lui] frăţească” faţă de Papa, închide ochii la crimele comise sau tolerate de Papa Benedict. Este deja demonstrată responsabilitatea Papei pentru crimele de abuz sexual asupra copiilor de către „preoţii” catolici. Din acest motiv, anunţul demisiei sale a determinat organizaţia „Irish Survivors of Child Abuse”, una dintre organizaţiile victimelor abuzurilor sexuale din partea „preoţilor” catolici din Irlanda, să declare: „Ne temem că nu-i vom duce dorul Papei Benedict, pentru că Vaticanul a continuat să blocheze cercetările referitoare la scandalurile legate de abuzuri din timpul pontificatului său”.  

Dacă trebuie să-i pară rău cuiva, nu de demisia Papei, ci de victimele provenite din acţiunile lui (ar trebui să-i pară rău). Şi nu este vorba doar de copiii abuzaţi sexual, ci şi de simplii credincioşi ai „bisericii romano-catolice”, care continuă să trăiască dureroasele urmări ale kakodoxiei [ereziei] papale şi să stea departe de adevărul mântuitor al lui Hristos şi al Sfintei Lui Biserici.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: http://thriskeftika.blogspot.ro/2013/02/blog-post_4433.html  

Un comentariu la „Lacrimi nu pentru Papa, ci pentru victimele acţiunii Papei

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: SCANDALURILE L-AU DETERMINAT PE PAPĂ SĂ DEMISIONEZE!

Comentariile sunt închise.