Mănăstirea Dukonsk va fi închisă, călugării sunt alungați din regiune

Mănăstirea Dukonsk din Carpați. Imagine: monasteries.org.ua

Au fost găsiți călugării dispăruți ai mănăstirii din Carpați, dar ei sunt izgoniți din sfântul lăcaș.

Eparhia de Ivano-Frankivsk din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a raportat pe site-ul său despre capturarea de către oameni înarmați a mănăstirii Sfânta Treime din Dukonsk. Între timp, canalul oficial de Telegram al Eparhiei Cernăuților și Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, citându-i pe localnici, a scris că monahii mănăstirii sunt izgoniți din sfântul lăcaș și că li se interzice să locuiască în regiunea Ivano-Frankivsk.

„Acesta este sfârșitul poveștii de 23 de ani a mănăstirii Sfânta Treime din Dukonsk. Se închide un alt lăcaș monahal din regiunea Ivano-Frankivsk. Înțelegem că nimeni nu are nevoie de rugăciunea neîncetată a călugărilor”, se arată în comunicat.

Monahii mănăstirii din Dukonsk care au fost răpiți – arhimandritul Titus și novicele Trofim, au fost găsiți, iar acum ei se află în regiunea Cernăuți, slăbiți și extenuați.

„În lăcașurile Bisericii Ortodoxe Ucrainene nu se oficiază slujbe în prima săptămână a Postului Mare. Oamenilor le este frică să meargă la biserică pentru că s-ar putea să nu se mai întoarcă. Toată lumea se roagă acasă, în chilii”, relatează serviciul de presă al Eparhiei pe pagina oficială de Facebook.

UJO a raportat mai devreme că starețul mănăstirii din Dukonsk (regiunea Ivano-Frankivsk) arhimandritul Tit a fost răpit împreună cu novicele Trofim de oameni necunoscuți înarmați.

Sursa:https://spzh.news/ro/news/86916-dukonskij-monastyry-zakryvajut-jego-naselynikov-vyzhivajut-iz-oblastiupc