Problemele bisericești trebuie rezolvate pe cale canonică și sinodală

Mitropolitul Antonie de Boryspil și Brovarî. Imagine: screenshot video de pe canalul de YouTube Mitropolitul Antonie Pakanici

Mitropolitul Antonie de Boryspil și Brovarî a îndemnat fețele duhovnicești să nu cedeze emoțiilor și provocărilor, ci să-și îndrepte forțele spre misiunea pastorală.

Mitropolitul Antonie de Boryspil și Brovarî, coordonatorul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a făcut apel la clerici să nu cedeze emoțiilor și provocărilor, ci să rezolve problemele importante ale bisericii pe cale sinodală și canonică. El a spus aceasta într-un mesaj video postat pe canalul său de YouTube.

Mitropolitul Antonie a reamintit că Biserica Ortodoxă Ucraineană a rezistat atunci când a fost  forțată să cotească pe o cale necanonică, fapt pentru care clerul ucrainean este respectat în întreaga lume ortodoxă. „Sfințiți părinți, am rezistat și am apărat Biserica noastră când au vrut să ne oblige să pățim pe o cale necanonică. Suntem Biserica canonică a lui Hristos, Biserica mărturisitorilor și suferinzilor, pentru aceasta suntem respectați în întreaga lume ortodoxă – trebuie să păstrăm această alegere și în această perioadă cumplită și grea”, a spus coordonatorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

El a notat că în rezolvarea problemelor importante, emoțiile nu sunt cel mai bun sfătuitor. Și acum, când în Ucraina răsună explozii, trebuie să ne îndreptăm forțele spre misiunea pastorală și să ajutăm sute și mii dintre cei care au nevoie de ajutor. „Nu cedați provocărilor – toate problemele bisericești trebuie examinate și rezolvate exclusiv pe cale canonică și prin judecată sinodală. Și toate acestea trebuie făcute nu sub vuietul exploziilor militare, ci în pacea lui Hristos și rugăciune”, a spus mitropolitul Antonie.

Coordonatorul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a îndemnat fețele duhovnicești să rămână credincioși Bisericii canonice și Întâistătătorului acesteia, Preafericitului Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine.

UJO a raportat mai devreme că coordonatorul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a făcut apel la întreg cinul preoțesc și monahal să țină bisericile deschise zi și noapte.

Sursa:https://spzh.news/ro/news/86807-upravdelami-upc-cerkovnyje-voprosy-nuzhno-reshaty-kanonichnym-putem-i-soborno