MINUNE VIE! MIRUL SFÂNTULUI DIMITRIE!! (PHOTO)

[huge_it_gallery id=”130″]

O minune în direct – mirul Sfântului Dimitrie (FOTO)

Duminică, 5 noiembrie 2017

Tesalonic, Christos Kanaropoulos

Mii au fost și anul acesta credincioșii din Mitropolia Apostolică a Tesalonicului, dar și din regiunea mai extinsă a Macedoniei, care s-au aflat în după-amiaza zilei de duminică, 5 noiembrie 2017, în măreața biserică a protectorului orașului, Sfântul Dimitrie izvorâtorul de mir, pentru a participa la ceremonia mirului.

Mirul sfântului este minunea lui Dumnezeu și marea binecuvântare a Marelui mucenic către creștinii credincioși care îi invocă mijlocirile neîncetate.

La ceremonia de sfinţire a mirului, care are loc în faţa raclei Sfântului, a slujit Mitropolitul de Tesalonic, SS Antim, avându-i drept co-slujitori pe Mitropoliţii de Syros, ÎPS Dorotei, şi de Filippi, Neapole şi Thasos, ÎPS Ştefan, cu participarea Protosinghelului Arhim. Iacov Athanasiou şi a Epitropului arhieresc general, pr. Fotie Zarzavatsaki, şi a unei pleiade de preoţi şi ierodiaconi din Sfânta Mitropolie a Tesalonicului. 

Emoționant a fost momentul în care Sanctitatea Sa a descuiat racla Sfântului Mare Mucenic, protectorul și ocrotitorul Tesalonicului, iar bunămireasma mirului a umplut sfânta biserică și pe credincioșii care urmăreau cu teamă și cu evlavie slujba.

În final, merită să semnalăm faptul că prin ceremonia mirului se încheie şi programul manifestărilor de cult şi de prăznuire a ocrotitorului Tesalonicului, iar dimineaţa, clerul şi poporul şi-au luat rămas bun de la icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din Kanala, care fusese adusă din insula Kythnos de Mitropolitul de Syros, ÎPS Dorotei, ca să lumineze cu prezenţa sa binecuvântată festivitățile protectorului capitalei Macedoniei.

sursa ro: www.acvila30.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: