Mitropolitul Athanasios de Lemesu: „Au vrut să umilească Ortodoxia în persoana egumenului Efrem!"

Mitropolitul Athanasios de Lemesu: 
„Au vrut să umilească Ortodoxia”

Ieri a comunicat prin telefon de câteva ori cu el.
Şi-a exprimat convingerea că Gheronda nu ar trebui să se găsească în Koridallo, ci în mănăstire.

Mitropolitul Athanasios de Lemesu a declarat că zilele următoare se va deplasa la Atena pentru a-l vizita în închisoarea Koridallo pe egumenul Efrem al Mănăstirii Vatopedi. Athanasios de Lemesu a spus ieri că a comunicat telefonic de câteva ori cu egumenul Efrem, care „stă în închisoare liniştit şi în rugăciune, şi a fost vizitat de mulţi mucenici şi, mai presus de toţi, de însuşi Hristos”.

„Au vrut să umilească Ortodoxia”

Mitropolitul de Lemesu a susţinut că în spatele arestării egumenului se ascund anumite intenţii şi a caracterizat hotărârea de închidere a acestuia ca „nedreaptă”. Mai mult, a declarat că „cei ce se ascund în spatele evenimentelor poate că au vrut să umilească în persoana Stareţului Efrem preoţii, clericii, Biserica şi Ortodoxia în general”.
Întrebat despre cazul Efrem, a spus că este vorba despre „o poveste tristă, care simt că s-a desfăşurat în mod nedrept”. Mitropolitul de Lemesu, cunoscând-ul, după cum a spus, şi pe Gheronda Efrem, dar şi evenimentele, se declară „convins că nu este dreaptă această hotărâre şi că Gheronda nu trebuia să se afle acolo, ci în mănăstire”.

Sunt îngrijoraţi grecii din fostul URSS

Între timp, „o adâncă îngrijorare şi consternare” pentru arestarea egumenului Efrem îşi exprimă organizaţiile comunităţilor greceşti din ţările fostei Uniuni Sovietice conduse de coordonatorul celei de-a cincea Circumscripţii a Consiliului Grecilor din Diaspora şi preşedintele Confederaţiei Internaţionale a Grecilor Pontici, Ivan Savvidi. Comunicatul a fost semnat şi de reprezentanţii comunităţilor elene din Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Belarus, Kazahstan, Taşkent şi Kârgâzstan.
De altfel, printr-o scrisoare adresată Ministrului de Externe, Stavros Dimas, Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos, autorizată în problemele Republicii Athonite, protestează împotriva modului în care a fost pus în aplicare mandatul de arestare preventivă a egumenului de la Vatopedi.
  Organul administrativ suprem al republicii monastice caracterizează ca inadecvat modul de procedură al Statului în ceea ce priveşte măsurile poliţieneşti aplicate.

(Μάριος Δημητρίου – Η Σημερινή 31/12/2011- Απόσπασμα από το άρθρο ο Αθανάσιος στην Αθήνα για τον Εφραίμ)
traducere, https://acvila30.ro

%d blogeri au apreciat: