Mitropolitul bulgar Nathaniel de Nevrokop a trecut la Domnul

Mitropolitul bulgar Nathaniel de Nevrokop a trecut la Domnul

 

Mitropolitul bulgar de Nevrokop, Nathaniel a trecut la Domnul vineri, 15 noiembrie la Spitalul Universitar „Alexantrofska”. Sâmbătă, 16 noiembrie, acesta ar fi împlinit vârsta de 61 de ani. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a stabilit ca slujba înmormântării Mitropolitului Nathaniel de Nevrokop să fie săvârșită marți, 19 noiembrie 2013 în Catedrala Adormirii Maicii Domnului.

 

Mitropolitul bulgar de Nevrokop, Nathaniel a trecut la Domnul vineri, 15 noiembrie la Spitalul Universitar „Alexantrofska”. Sâmbătă, 16 noiembrie, acesta ar fi împlinit vârsta de 61 de ani.

Mitropolitul Nathaniel a mers în 1968 ca frate la Mănăstirea Troian, iar pe 3 martie 1974, la Duminica Ortodoxiei a fost tuns călugăr primind numele de Nathaniel.

Nathaniel a fost hirotesit arhimandrit pe 10 octombrie 1980.

Pe 25 martie 1989, a fost hirotonit episcop titular primind titulatura „Krupnishki”. Din 24 aprilie 1994, a devenit Mitropolit de Nevrokop.

Duminică, 17 noiembrie 2013 Patriarhul Neofit al Bulgariei însoțit de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a săvârșit primul parastas la căpătâiul Mitropolitului Nathaniel în capela Sfântul Boris.

Anterior, Sfântul Sinod a numit ca locțiitor al Mitropoliei de Nevrokop pe IPS Domitian, Mitropolitul Vidinului.

De asemenea, a stabilit ca slujba înmormântării Mitropolitului Nathaniel de Nevrokop să fie săvârșită marți, 19 noiembrie 2013 în Catedrala Adormirii Maicii Domnului.

traducere şi adaptare: Mihai-Alex Olteanu pentru http://www.doxologia.ro
sursa: http://www.romfea.gr