Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk: „Sfântul Munte Athos este centrul monahismului ortodox”

ilarion1

*

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk:

 „Sfântul Munte Athos  este centrul monahismului ortodox”

 

Marţi,16 aprilie 2013

Autor: Emilios Polyghenis

O vizită în Sfântul Munte Athos a făcut zilele acestea Preşedintele Departamentului de relaţii externe al Patriarhiei Moscovei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Ilarion de Volokolamsk.

Mitropolitul de Volokolamsk a ajuns în Sfântul Munte cu binecuvântarea Patriarhului Chiril al Moscovei şi al întregii Rusii însoţit de omul de afaceri şi marele acţionar al PAOK, dl. Ivan Savvidis.

În timpul vizitei sale, Mitropolitul şi însoţitorii săi au vizitat Sfânta Mănăstire Pantelimon, unde înaintea icoanei Maicii Domnului au citit în limba elenă Imnul Acatist.

De asemenea, kyr Ilarion a vizitat Sfânta mănăstire Iviron unde s-a întâlnit cu egumenul acesteia, Arhim. Natanail.

În aceeaşi zi, au vizitat chilia Sfântului Nicodim şi Milopotamos, iar după aceea au mersla Sfânta MănăstireKutlumuş.

Însearade duminică, Mitropolitul de Volokolamsk a vizitat Sfânta Mănăstire Vatopedi, unde a avut parte de o primire călduroasă din partea Egumenului Efrem şi a obştii mănăstirii.

Oaspeţii au venerat sfântul odor al Ortodoxiei care anul trecut a călătorit în toată Rusia,la Sfântul Brâu(al Maicii Domnului), precum şi la icoanele făcătoare de minuni ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care se află în biserica mare.

După aceea, Mitropolitul Ilarion a vorbit sinaxei obştii despre renaşterea vieţii bisericeşti în Rusia în ultimii 25 de ani, în Ucraina, Belarus şi în alte ţări care ţin de Patriarhia Moscovei.

„Din ziua în care am fost desemnat Preşedinte al Departamentului de relaţii externe, am hotărât, cu binecuvântarea Sfântului Sinod, să vizitez Sfântul Munte Athos o dată pe an”, a spus Mitropolitul de Volokolamsk.

În alt punct a spus: „Sfântul Munte este centrul monahismului Bisericii Ortodoxe”.

Încheind, Mitropolitul Ilarion nu a omis să menţioneze venirea Sfântului Brâu în Rusia, subliniind că „în timpul prezenţei Sfântului Brâu în Rusia, milioane de ruşi s-au grăbit să-l venereze, iar zeci de oameni s-au vindecat în mod miraculos de probleme grave atât trupeşti, cât şi duhovniceşti”.

În final menţionăm că Mitropolitul de Volokolamsk a slujit Dumnezeiasca Liturghie în Sfânta Mănăstire Vatopedi, iar după aceea a vizitat Sfânta Mănăstire Dionisiou.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

 Copyright pentru versiunea românească: 


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

ilarion2

ilarion3

ilarion5

ilarion4

ilarion7

ilarion8

ilarion9

ilarion10