MITROPOLITUL SERAFIM DE KASTORIA DESPRE BATJOCURA STAREŢULUI PAISIE PE FACEBOOK

MITROPOLITUL SERAFIM DE KASTORIA

DESPRE BATJOCURA STAREŢULUI PAISIE PE FACEBOOK

 Citiţi şi: Grecia: Un tânăr care a caricaturizat un călugăr [pe Stareţul Paisie Aghioritul] pe Facebook a fost arestat pentru blasfemie

           Înaltprasfinţitul Mitropolit Serafim de Kastoria a emis o scrisoare despre ruşinosul eveniment care circulă în ultimele zile pe internet şi ofensează figura Sfântului Stareţ Paisie.

          De semnalat că pe pagina de socializare ,,facebook” a fost creat un profil împotriva Stareţului Paisie faţă de care a început deja o luptă de eliminare.

          Scrisoarea Mitropolitului de Kastoria:

          Nu este o exagerare a scrie şi a spune că ceea ce se spune referitor la marile figuri ascetice ale Bisericii noastre că  ,,prin rugăciunile lor lumea au sprijinit”, se referă şi la figura Stareţului Paisie.

A) A sprijinit lumea cu rugăciunile sale, pentru că a ajuns la măsura îndumnezeirii, iar dragostea lui faţă de Dumnezeu s-a transformat în acelaşi timp şi în dragoste faţă de semeni.

B)  A sprijinit lumea prin rugăciunile sale, pentru că rugăciunea sa pentru fiecare om devenea un stâlp de foc care ajungea până la Tronul lui Dumnezeu.

          Este vorba despre un mare sfânt al Bisericii noastre şi lucrul acesta se vede din miile de oameni care se îndreaptă zi de zi spre Sfânta Mănăstire a Sfântului Ioan dela Suroti-Thessalonik, ca să venereze mormântul său.

          Personal, depun şi propria-mi mărturie despre sfinţenia lui şi pe când trăia, dar şi după cuvioasa lui adormire, bucurându-mă de prezenţa lui vie de multe ori în viaţa mea.

          Pe cei care ajung până în punctul denigrării personalităţii lui, în cazul de faţă pe pagina de socializare ,,facebook” îi lăsăm în mâinile şi la dreptatea lui Dumnezeu.

          Dacă Stareţul Paisie ar fi trăit i-ar fi considerat ca pe cei mai mari binefăcători ai lui.

          Este un fenomen obişnuit în vremurile noastre ca sfinţii să fie batjocoririţi, ca şi hulirea numelui lui Hristos, al Maicii Domnului şi a Trupului lui Hristos, care este Sfânta noastră Biserică.

          Singurul cuvânt pe care-l voi spune este: DUMNEZEU SĂ AIBĂ MILĂ DE NOI!

 

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

Un comentariu la „MITROPOLITUL SERAFIM DE KASTORIA DESPRE BATJOCURA STAREŢULUI PAISIE PE FACEBOOK”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: