MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: „GREŞESC CEI CARE CRED CĂ POT SĂ RĂPUNĂ BISERICA PRIN PERSECUŢIE!”

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU:

GREŞESC CEI CARE CRED

CĂ POT SĂ RĂPUNĂ BISERICA PRIN PERSECUŢIE

 

          Sub protia Înaltpreasfinţitului Mitropolit Serafim de Pireu a avut loc şi anul acesta hramul parohiei noastre, cu prilejul praznicului Sfintelor Sofia, Pistis, Elpis şi Agapis.

          Duminică (16.09)  a avut loc vecernia praznicală şi binecuvântarea pâinilor, iar în continuare Cuvântul Dumnezeiesc a fost predicat de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim de Pireu, care a subliniat asupra nevoii omului contemporan de a avea ca exemplu vieţile sfinţilor. La orele 9searaa avut loc procesiunea cu Sfânta Icoană pe care au purtat-o un detaşament al Serviciului de Pompieri şi a fost însoţită de o fanfară a Corpului Portuar, o fanfară a municipalităţii Pireului, de Secţia Samaritenilor Crucii Roşii Elene, de delegaţii ale tuturor şcolilor parohiei noastre, precum şi de copii din şcolile noastre catehetice în uniforme tradiţionale, însoţiţi de cadre şi de părinţii lor.

          Procesiunea Icoanei a fost urmată – printre alţii – de Ministrul Educaţiei şi Religiilor, Culturii şi Sportului, d-l Konstantinos Arvanitopulos, deputaţii Kostas Katsafados, Panaghiotis Melas, Ioannis Tragakis şi Anastasios Neratzis, Primarul de Piure – d-l Vasilios Mihaloliakos, Vice-guvernator d-l Stefanos Hristu, consilieri regionali, reprezentanţi ai Corpului de Siguranţă, Viceprimari ai Municipalităţii din Pireu, consilieri municipali, reprezentanţi  ai prefecturii şi ai districtului, politicieni şi reprezentanţi ai corporaţiilor şi instituţiilor locale.

          Îndimineaţazilei de luni (17.09) a avut loc Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, slujind Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim de Pireu, care în predică s-a referit la viaţa sfintelor, semnalând că în ciuda tuturor chinurilor pe care le-au suferit, au rămas integre duhovniceşte.

          Vorbind despre Împăratul Adrian, care le-a condus pe cele trei fete ale Sfintei Sofia la mucenicie, a subliniat că greşesc cei care cred că pot să răpună Biserica sub plăcile persecuţiei.

          Înaltpreasfinţitul s-a referit în mod deosebit la faptul că Sfintele Pistis, Elpis şi Agapis, în ciuda vârstei lor mici, n-au ezitat să primească mucenicia pentru credinţa lor, iar comparativ cu ateismul care a transformat oamenii în fiare, ele au dat o lovitură puternică orânduirii epocii.

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: e-mail

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.