O APLICAŢIE PENTRU SPOVEDIT, APROBATĂ ÎN PREMIERĂ DE BISERICA CATOLICĂ

O aplicaţie pentru spovedit, aprobată în premieră de Biserica Catolică


 

“Iartă-mă iPhone, căci am păcătuit”! O aplicaţie de spovedanie,

 

Biserica Catolică a aprobat în premieră o aplicaţie oficială pentru iPhone menită să sprijine credincioşii în actul spovedaniei şi să-i aducă pe cei rătăciţi pe calea cea bună, scrie Reuters.

Confession: A Roman Catholic App“ este prima aplicaţie de acest tip aprobată oficial de clericii catolici.

“Dorinţa noastră este să-i invităm pe catolici să intre în contact cu credinţa lor prin intermediul suportului digital” spune Patrick Leinen, unul din cei trei angajaţi ai companiei Little iApps care a dezvoltat aplicaţia.

Confession: A Roman Catholic App” nu vrea să înlocuiască mersul la confesiune însă este menită să ajute credincioşii să-şi recunoască mai uşor păcatele. Prin intermediul aplicaţiei – care costă doi dolari – credincioşii pot să adauge în lista de păcate pe cele care nu sunt incluse în confesiunea uzuală precum şi să ţină socoteala cât a trecut de la ultima spovedanie.

Papa Benedict al 16 -lea a subliniat într-un discurs de la sfârşitul lunii ianuarie importanţa prezenţei creştine în lumea digitală.

Utilizatorii iPhone vor putea face plăţi la magazine cu telefonul.

Potrivit reprezentanţilor firmei care a creat aplicaţia, un aport important l-au avut preoţii Thomas Weinandy şi Dan Scheidt. Ei precizează că aplicaţia a ajutat deja o persoană să se întoarcă la confesiune după 20 de ani de absenţă. [mda, cum sa nu… – n.m.]

“Sperăm că tot mai mulţi vor urma”, afirmă Patrick Leinen.

 

 

Sursa:theologhia.wordpress.com

3 comentarii la „O APLICAŢIE PENTRU SPOVEDIT, APROBATĂ ÎN PREMIERĂ DE BISERICA CATOLICĂ”

  1. Doamne ajuta!

    Oare e posibil asa ceva? Eu cred ca Dumnezeu lucreaza prin toate…de dragul omului, insa omul nu percepe mesajul Domnului si asa greseste. Totul incepe de la un iPhone, apoi se concretizeaza in spovedania adevarata, DAR – UN MARE DAR – nu e deloc ajutor pt papistasi, pt ca ei sunt in intuneric..ma sperie gandul ca au si ei „taine”?!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu: Pentru rugăciunile Prea Curatei Maici Tale, a Sfinţilor a căror pomenire astăzi săvârşim Sf Pangratie, Nichifor si Marcel, a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi a tuturor Sfinţilor Tăi; pe robii Tai care s-au depărtat de la Dreapta Credinţă din neştiinţă, de frică, din răutatea oamenilor, de răutatea lor îngâmfându-se, de cei interesaţi în viaţa lumească fiind ademeniti, ameninţati sau cu eresurile întunecându-se şi în pierzare aflându-se şi toţi cei căzuţi din Dreapta Credinţă (ori în ce chip); cu strălucirea Darurilor Tale luminează-i, îmbărbătează-i şi-i întăreşte, şi cu Sfânta Ta Biserică cea apostolească şi sobornicească iar îi uneşte, spre Cinstea şi Slava Numelui Tău, ca să se înalţe prin gura celor păcătoşi spre mântuirea lor şi prin gura celor mici spre ruşinea şi ocara celor mândri şi lauda Ta cunoscând adevărul cel întunecat; descoperă-le Evanghelia Dreptăţii, întăreşte-i cu Duhul adevărului în dragostea şi lămurirea Sfintelor Scripturi, dă-le pâinea cea sufletească şi trupească în toate zilele şi fă-i să te cunoască că Tu eşti: Adevărul, Protectorul, Stăruitorul, Apărătorul, Biruitorul şi Mântuitorul nostru; iar noi suntem robii Tăi care Bine Te Cuvântăm, zi şi noapte Ţie ne rugăm şi-Ţi strigăm: Iisuse, adevărul, cel ce goneşti înşelăciunea, luminează-ne pe noi. Amin Amin.

    Iertati-ma!

  2. Ideea e buna, cu toate ca… spovedania ar trebui facuta la un om, nu la un aparat. Dar e buna ideea cu evidenta pacatelor…

  3. pentru mine, indiferent cum se face spovedania, dacă se face pe bani este un fel de interes al celui ce ia banii, nu al celui care are ceva de spus. oricum, tehnologia devine la un moment dat un fel de dumnezeu pentru cei mai mulţi, chiar dacă o folosesc pentru chestiuni spirituale.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: