O nouă “durere de cap” pentru Patriarhia Ierusalimului

kata1

Legături:

 ***

O nouă “durere de cap” pentru Patriarhia Ierusalimului

 

Vineri, 8 martie 2013

Pentru Romfea.gr, Amer Khamis

 

O „fisură” în relaţiile dintre Patriarhia Ierusalimului şi cea a Antiohiei provoacă alegerea recentă a unui noi arhiepiscop.

Înainte de a închide cât de cât „frontul” cu Patriarhia României, Patriarhia Ierusalimului a deschis dintr-o singură mişcare un nou front cu Patriarhia Antiohiei. 

Potrivit informaţiilor Romfea.gr, în Patriarhia Antiohiei există o puternică nemulţumire legată de alegerea, în urmă cu câteva zile, de către Patriarhia Ierusalimului a pr. arhimandrit Macarie ca „Arhiepiscop de Quatar”.

„Această decizie răneşte profund relaţiile frăţeşti dintre Biserica Antiohiei şi Biserica Ierusalimului. Această faptă vine într-o perioadă de criză prin care trec ţările din Orientul Mijlociu, ameninţând şi mai mult prezenţa creştinilor în întreaga regiune”, a spus pentru Romfea.gr un ierarh din Patriarhia Antiohiei.

Acţiunea Patriarhiei Ierusalimului, se spunela Damasc, este anticanonică şi se mişcă într-o direcţie greşită, întrucât statul Quatar, împreună cu toate ţările din Golful Persic, fac parte canonic din jurisdicţia Patriarhiei Antiohiei. 

Ca urmare, susţin, nu poate fi acceptată o astfel de hotărâre, care numeşte un episcop într-un teritoriu ce prin tradiţie aparţine Bisericii Antiohiei, fără ca ea să fie măcar informată.

Se poate problemele cu Patriarhia României să aparţină deja trecutului, însă, după cum totul indică, Patriarhia Ierusalimului urmează să se confrunte cu încă o „durere de cap”.

În Patriarhia Antiohiei, semnalează surse bisericeşti, este considerată de o importanţă majoră problema care a fost creată şi nu se arată dispuşi să lase lucrurile aşa…

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.