O nouă rugăciune în comun a delegaţiei ortodoxe în timpul celei de-a 34 – a întâlniri intercreştine a monahilor şi monahiilor în Franţa (PHOTO)

O nouă rugăciune în comun a delegaţiei ortodoxe în timpul celei de-a 34- a

întâlniri intercreştine a monahilor şi monahiilor în Franţa 

 

 Citiţi şi:

Un comunicat al celei de-a 34 – a întâlniri intercreştine a monahilor şi monahiilor în Franţa (12-18 iulie 2012), înainte de începerea lucrărilor, preciza: „pentru evitarea neînţelegerilor, fiecare confesiune va oficia separat Dumnezeiasca Liturghie şi prin urmare şi Dumnezeiasca Euharistie”.

Într-adevăr, Liturghiile au fost oficiate în biserici diferite, însă i-au avut împreună-rugându-se pe toţi participanţii la cea de-a 34 – a întâlnire intercreştină. 

Astfel, Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de ortodocşi în vechea biserică romano-catolică a Sfântului Gavriil din provincia Tarascon din sudul Franţei, de către Mitropolitul Ştefan al Tallin-ului şi a toată Estonia, coliturghisind şi Episcopul Athenagora de Sinope. „Liturghia” romano-catolicilor a fost oficiată în biserica Sfântului Gres du Etienne de către arhiepiscopul romano-catolic de Aix en Provence,  Christophe Dufour.

În fotografii vedem delegaţia ortodoxă în timpul oficierii „liturghiei” romano-catolicilor.

 

 

Traducere: https://acvila30.ro; sursa: http://aktines.blogspot.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea  https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: