OSTENELILE PĂRINTELUI ATANASIE HENEIN DAU ROADE ÎN PIREU: MITROPOLITUL SERAFIM A PRIMIT ÎN SÂNUL BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE OPT ARABI COPTO-MONOFIZIŢI, UNGÂNDU-I CU SFÂNTUL ŞI MARELE MIR (PHOTO, VIDEO)

 
 

Ostenelile părintelui Atanasie Henein

 dau roade în Pireu

Cu binecuvântarea şi călăuzirea Înaltpreasfinţitului nostru  Mitropolit de Pireu şi Faliros, kyr Serafim, care în urmă cu aproximativ 5 luni l-a numit pe părintele Atanasie Henein (deja creştin ortodox, fost întâistătător al comunităţii siriene copte din Atena) paroh şi responsabil cu catehizarea creştinilor arabi din jurisdicţia noastră mitropolitană.

În ciuda greutăţilor, cu care s-a confruntat părintele Atanasie, din cauza lepădării sale de rătăcirea monofiziţilor şi a întoarcerii lui în sânul Ortodoxiei, a reuşit într-o perioadă de timp atât de scurtă să aducă cu sine mai mulţi arabi, din care opt au fost deja unşi cu Sfântul Mir ca creştini ortodocşi de către Înaltpreasfinţitul Serafim într-o atmosferă praznicală, după încheierea Dumnezeieştii Liturghii de duminică, în biserica parohială „Schimbareala Faţă a Domnului” din Palea Kikkinia (20/01/2013).

În omilia sa, Înaltpreasfinţitul a elogiat activitatea părintelui Atanasie şi exemplul său, care trebuie să fie un exemplu de urmat şi pentru ceilalţi compatrioţi ai săi.

I-a felicitat pe noii convertiţi şi le-a urat ca Dumnezeu să le dea curaj în această nouă luptă pe care au început-o în viaţa lor făcându-i pe cât mai mulţi posibil creştini ortodocşi.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

 

3 comentarii la „OSTENELILE PĂRINTELUI ATANASIE HENEIN DAU ROADE ÎN PIREU: MITROPOLITUL SERAFIM A PRIMIT ÎN SÂNUL BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE OPT ARABI COPTO-MONOFIZIŢI, UNGÂNDU-I CU SFÂNTUL ŞI MARELE MIR (PHOTO, VIDEO)

  1. cicerone

    si botezul unde este ?? poti fi impartasit inainte sau mai bine zis :fara botez? ca botezul coptilor iesiti din biserica de peste 1000 de ani e varza de bruxeles !! rasu lumii!!!

Comentariile sunt închise.