Pastor protestant, convertit la ortodoxie împreună cu parohia sa

Pastor protestant, convertit la ortodoxie împreună cu parohia sa

„Cine caută Adevărul, ar trebui să fie sigur că îl va găsi. Cel mai important lucru pentru noi este să fim sinceri cu noi înşine.”

 

Un fost pastor protestant şi misionar, Igor Zyryanov, s-a convertit la Ortodoxie împreună cu familia sa şi cu toată parohiasa,  din regiunea Irkutsk din Rusia. Acum, el este hirotonit preot ortodox şi deservește Biserica Arhanghelului Mihail din satul în care până acum a fost pastor.
De optsprezece ani Pr. Igor a servit ca misionar protestant în Rusia şi a fondat multe congregaţii, în acest timp ca el ar predicat zi de cu zi, dintr-un sat la altul. Apoi el a început să studieze Părinţii Bisericii şi a intrat în dialog cu clerici ortodocşi, iar acest lucru l-a influenţat să îmbrăţişeze Ortodoxia.
Pr. Igor a declarat că cele mai importante cărţi care l-au determinat să se convertească la Ortodoxie au fost scrierile Mitropolitului Antonie de Souroj, Sf. Ioan de Kronstadt, Pr. Alexander Schmemann şi Sfântului Nicolae Luminătorul Japoniei.
„Cine caută Adevărul, ar trebui să fie sigur că îl va găsi. Cel mai important lucru pentru noi este să fim sinceri cu noi înşine”, a afirmat spus pr. Igor.

(traducerea şi adaptarea: Petru Avram)

Sursa: doxologia.ro

3 comentarii la „Pastor protestant, convertit la ortodoxie împreună cu parohia sa

 1. Pingback: Pastor protestant, convertit la ortodoxie împreună cu parohia sa | Slujirea Apostolic-Misionară a Bisericii Ortodoxe

 2. pr.Vasuianu Milica

  Foarte frumos,pentru cei ce i-au fost alaturi si pentru cei ce l-au urmat.Tin minte cind eram la parohia Cimpuri-vrancea,acolo am avut stilisti,penticostali,si iehovisti.A trai printre ei,nu este prea usor,a fi un exemplu inseamna a lupta contra influentei lor.Era pentru prima data cind am deschis usa unei familii penticostale,usa care nu fusese deschisa de nici un preot de dinaintea mea,pentru ca erau respinsi direct si fara discutii.Rabdarea este o arma prin care Duhul Sf.lucreaza si asta pot sa o marturisesc,pentru ca i-am simtit puterea.Eram in ajunul Craciunului si mergeam cu icoana,deodata ajung in fata acelei case de penticostali,unde ma opresc si incerc sa deschid poarta incuiata.Cintaretul striga la mine; parinte ! nu intram,astia nu primesc .Ma faceam ca nu-l aud si insistam sa deschid poarta in timp ce usa casei se deschise si o femeie straga ; parinte nu primim,la care eu i-am raspuns ,doamna vreau sa ma incalzesc,mi-a inghetat picioarele!e un lucru omenesc si crestinesc.A venit apoi si mi-a deschis poarta si asa am devenit prieteni,i-am apropiat si au inceput sa vina la Sfinta Biserica.Aici in Suedia in momentul de fata am un preot protestanta,,luteran care va trece cit de curind la noi,,Dumnezeu e mare si-i cheama pe cei ce simt focul credintei .Sarbatori Fericite la toti ! Stilisti de la Ciuruc incepuse sa vina la Sf. Liturghi,nu mai mergeau la Slatioara.
  pr.Vasuianu Milica Suedia.

 3. simona

  Slavit sa fie Dumnezeu .parinte Vasuianu Milica ! Numai cine are credinta si iubire de semeni , aceia se incumeta . Dar sa va rugati si pentru acei credinciosi ortodocsi care , din micime de suflet , considera aceste lucruri imposibile si deprisos.
  „Cum va sunt gandurile , asa va este si viata „, spunea parintele Tadej , Dumnezeu sa-l odihneasaca si sa-l pomeneasca in Imparatia Sa!

Comentariile sunt închise.