PATRIARHIA ANTIOHIEI A INTRERUPT COMUNIUNEA CU PATRIARHIA IERUSALIMULUI

qatar1

PATRIARHIA ANTIOHIEI A ÎNTRERUPT COMUNIUNEA CU PATRIARHIA IERUSALIMULUI

 

EXCLUSIV, Emilios Polyghenis

 

În cele din urmă, Patriarhia Antiohiei a hotărât astăzi pe motivul neînțelegerii pentru drepturile jurisdicționale în Qatar să întrerupă comuniunea cu Patriarhia Ierusalimului.

Sfântul Sinod al Bisericii Antiohiei s-a întrunit astăzi, marți 29 aprilie, sub președenția Patriarhului Ioan.

Întâistătătorul Bisericii Antiohiei, a deschis din nou subiectul Arhiepiscopiei Qatar, vorbind despre pătrunderea în hotarele Patriarhiei Antiohiei de către Patriarhia Ierusalimului.

De asemenea s-au pus spre dezbatere toate evoluțiile ulterioare asupra temei, precum și nesemnarea textului Întâistătătorilor la Fanar de către delegația Antiohiei.

Patriarhul Ioan pe perioada ședinței a declarat că toate întâlnirile celor două părți au sfârșit fără roade.

A mai adăugat că problema respectivă n-a fost cuprinsă pe ordinea de zi la Sinaxa Întâistătătorilor, în pofida cererii Patriarhiei Antiohiei.

Conform informațiilor Romfea.gr Patriarhia Antiohiei a semnalat că ,,din cauza poziției inflexibile a Patriarhiei Ierusalimului a hotărât în unanimitate să întrerupă comuniunea cu ea, iar Patriarhul Teofil să nu mai fie pomenit la Sfânta Liturghie, așa cum hotărăsc Dipticele’’.

Patriarhia Antiohiei va trimite o scrisoare către toate Bisericile Ortodoxe, informându-le despre respectiva hotărâre și cerându-le să ia măsuri pentru unitatea Bisericii.

În cele din urmă, Sfântul Sinod al Patriarhiei s-a ocupat cu vărsarea de sânge în Siria, făcând apel pentru coexistență pașnică între creștini și musulmani în Siria, în Liban precum și în întregul Orient Mijlociu.

traducere: https://acvila30.ro/; sursa: romfea.gr

%d blogeri au apreciat: