PATRIARHIA BULGARIEI: Suspiciuni cu privire la uciderea Mitropolitului Kiril de Varna

Suspiciuni cu privire la uciderea Mitropolitului Kiril de Varna

Legături:

Mitropolitul Kiril de Varna din cadrul Patriarhiei Bulgariei a fost găsit fără suflare în ziua de 9 iunie 2013 pe o plajă de lângă Varna.

 

Autorităţile au spus atunci că ierarhul a murit înecat în mare, dar nu au exclus şi eventualitatea unei crime, aşa că au demarat o anchetă. Mitropolitul Kiril a fost şi locţiitor de Patriarh al Bulgariei, după trecerea la Domnul a Patriarhului Maxim.

Preşedintele sindicatului de comerţ ecclesiastic din Bulgaria, Hristo Latinov, a declarat pentru postul de televiziune BTV că Mitropolitul Kiril fusese informat de către persoane din aparatul de informaţii al ţării despre un plan de asasinare a sa. Latinov a auzit această informaţie într-o conversaţie a sa cu Mitropolitul şi cu alte două persoane, cu trei zile înainte de moartea ierarhului.

“Mitropolitul Kiril a rămas tulburat de o asemenea informaţie, era prea grav ca să fi glumit” a adăugat Latinov.

Moartea Mitropolitului a rămas şi astăzi un subiect controversat în Bulgaria, iar decesul său prin înec este contestat de cei care l-au cunoscut şi care spun că ierarhul era un bun înotător. De asemenea, poliţia a declarat că acesta a murit din pricina hipotermiei din apă, însă în ziua decesului său, apa mării avea 20 de grade.

traducere şi adaptare: Iosif Agaton pentru http://www.doxologia.ro
sursa: http://www.novinite.com

%d blogeri au apreciat: