PATRIARHUL ALEXANDRIEI ÎN MĂNĂSTIREA VATOPEDI PENTRU PRĂZNUIREA A 300 DE ANI DE LA ADORMIREA SFÂNTULUI GHERASIM PALADA, PATRIARHUL ALEXANDRIEI (PHOTO)

batopaidi-19

batopaidi-1

batopaidi-2

batopaidi-3

batopaidi-4

batopaidi-5

batopaidi-6

batopaidi-7

batopaidi-8

batopaidi-9

batopaidi-10

batopaidi-11

batopaidi-12

batopaidi-13

batopaidi-14

batopaidi-15

batopaidi-16

batopaidi-17

batopaidi-18

batopaidi-20

batopaidi-21

batopaidi-22

batopaidi-23

batopaidi-24

batopaidi-25

batopaidi-26

batopaidi-27

batopaidi-28

batopaidi-29

batopaidi-30

batopaidi-31

batopaidi-32

batopaidi-33

batopaidi-34

batopaidi-35

batopaidi-36

batopaidi-37

batopaidi-38

batopaidi-39

batopaidi-40

batopaidi-41

batopaidi-42

batopaidi-43

batopaidi-44

batopaidi-45

batopaidi-46

SAM 5059

SAM 5058

0-dora

0-dora1

Patriarhul Alexandriei în marea Mănăstirea Vatopedi (FOTO)

Vineri, 16 mai 2014

Sfântul Munte | Emilios Polyghenis

Cu fast bizantin a fost primit cu puţin timp înainte de către Obştea Sfintei Mănăstiri Vatopedi Papa şi Patriarhul Alexandriei, kyr Teodor al II – lea, care efectuează o vizită în Sfântul Munte.

Întâistătătorul Bisericii Alexandriei a ajuns în Sfântul Munte ca să prezideze festivităţile praznicale prilejuite de împlinirea a 300 de ani de la adormirea Sfântului Gherasim Palada (Vatopedinul).

Patriarhul a fost primit la intrarea mănăstirii de către Egumenul Efrem şi de către părinţii din mănăstire şi în continuare au mers în procesiune in katholikon-ul Bunavestirea Maicii Domnului.

Imediat după aceea, Patriarhul Teodor a sărutat cinstitul cap al Sfântului Gherasim şi în continuare a oficiat un Te Deum praznical.

Menţionăm că Patriarhul Alexandriei a venit în Sfântul Munte însoţit de Mitropoliţii Alexie de Cartagina, Nichifor de Africa Centrală, de Egumenul Mănăstirii patriarhale a Sfântului Sava şi de Preşedintele Offikialilor, kyr Panagopoulos. 

 „Am venit în Mănăstirea Vatopedi cu atât de multă emoţie, cu atât de multă iubire, cu multe speranţe să vă întâlnesc şi inima mea mi-a saltat de bucurie când am primit scrisoarea dumneavoastră”, a spus, printre altele, Patriarhul în cuvântul său.

În alt punct, kyr Teodor a spus: „Gheronda, v-aţi dedicat viaţa Bisericii, vă mulţumim şi vă suntem recunoscători! Ne sunteţi de folos, avem nevoie de dumneavoastră”.

Egumenul Efrem, la rândul său, a vorbit despre Sfântul Gherasim Palada, accentuând  că era compatriot al Patriarhului din Creta. 

În alt punct, Gheronda a subliniat: „În arhiva Mănăstirii se păstrează multe  documente care arată ajutorul financiar trimis de Mănăstirea noastră Patriarhiei dumneavoastră”.

La final, Egumenul Mănăstirii Vatopedi a oferit Patriarhului Alexandriei un set de engolpioane şi Evanghelia lui Cantacuzino, iar Patriarhul la rândul său i-a dăruit Egumenului o cruce pectorală, copie a celei a Sfântului Gherasim Palada.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.