Patriarhul Bulgariei: “Societatea de consum nu-i face pe oameni mai fericiţi”

 

Patriarhul Bulgariei:

“Societatea de consum nu-i face pe oameni mai fericiţi”

“Necisităţile bulgarilor de astăzi nu se deosebesc prin nimic de cele din trecut sau de cele ale cetățenilor altor țări. Ele sunt mereu aceleași, “- a declarat conducătorul Bisericii bulgare într-un interviu pentru Dnevnik.bg.

Societatea modernă de consum creează în mod artificial o iluzie a unor noi necisităţi, care ne consumă timpul și energia – a spus Sanctitatea Sa.

“Acestea puțin probabil să-i facă pe oameni mai fericiti sau mai vrednici” – a spus deasemenea patriarhul, menţionând că nu-şi va crea conturi pe reţelele sociale ca Facebook după cel puțin două cazuri, când în internet au apărut pagini false create sub numele său.

Noile tehnologii ca mijloc de comunicare nu se deosebesc prin nimic de cele vechi adică rămân doar nişte mijloace. Dar modul de a utilizare a lor deja depinde de oamenii înșiși “, a spus Sanctitatea Sa Patriarhul bulgar.

“Simplificarea comunicării nici într-un caz nu înseamnă şi folosul său pentru suflet. Și într-o mare de informație vastă care ne acaparează, este chiar mai greu de a distinge ceea ce este cu adevărat mai important în viața noastră “, – a adăugat el.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravoslavie.ru