PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU DESPRE MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA

 

            „Cel ce deja este bătrân şi plin de zile, dar pururi verde şi ca un măslin secular plin de roadă sădit în Casa lui Dumnezeu, în Preasfânta Lui Biserică, este vrednic de toată preţuirea şi iubirea din partea tuturor acelora care vreme de ani îndelungaţi au auzit din gura lui Cuvântul lui Dumnezeu şi au fost învăţaţi de vieţuirea sa cea întru frica Domnului, întru asceză, întru neagoniseală şi întru sărăcie şi de pe urma păstoririi de către el destul de mulţi ani a poporului lui Dumnezeu cel numit cu numele lui Hristos în această de-Dumnezeu-păzită Mitropolie. Cu el s-a adeverit cuvântul profetic „Mulţi sunt copiii celei sterpe, mai mulţi şi decât ai aceleia care are bărbat”[1].

                                                                                                    BARTOLOMEU,

Arhiepiscopul Constantinopolului,

Noua Romă şi Patriarh Ecumenic

[1] „Haristirios Tomos”, 2004, p. 13

 

2 comentarii la „PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU DESPRE MITROPOLITUL AUGUSTIN DE FLORINA

  1. Pr. Dr. Dumitru Măcăilă

    Dar Sfântul Augustinos Kantiotes nu era atins de vreo erezie așa cum este Patriarhul ecumenist, Bartholomeos! El rămâne unul din cei mai adevărați Ierarhi Orthodocși ai Bisericii moderne! Când elogiezi pe cineva, de ce nu încerci să-l emulezi?!

  2. Ana Elisabeta

    Părinte, binecuvântaţi! Aveţi dreptate, acelaşi lucru l-am gândit despre prezenţa Patriarhului Bartolomeu la prăznuirea Cuviosului Paisie: de ce nu-i urmează şi învăţătura autentic ortodoxă?

Comentariile sunt închise.