Patriarhul Ilia al II-lea, cel mai popular om al Georgiei

Patriarhul Ilia al II-lea, cel mai popular om al Georgiei

Patriarhul Ilia al II-lea

ilia

Preafericitul Părinte Patriarh Ilia al II-lea Catholicos al Întregii Georgii a devenit deja în mod tradițional cel mai popular om al Georgiei, conform rezultatelor studiului Institutului National Democratic, relatează portalul “News-Georgia”.

În special, 94% din respondenți au declarat că lor le place Sanctitatea Sa Patriarhul Ilia al II-lea, – astfel popularitatea Întâistătătorului a mai crescut în anul acesta cu 2%.

Pe locul al doilea s-a plasat fostul prim-ministru al Georgiei Bidzina Ivanishvili, care a fost votat de 74% din respondenți.

Următorii în clasament sunt Președintele georgian George Margvelashvili și ministrul Apărării, Irakli Alasania care sunt simpatizaţi de 72% de respondenți, iar actualul prim-ministru al Georgiei Irakli Garibashvili cu 56%.

În ceea ce-l privește pe ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, studiul NDI a arătat că în prezent, acesta a acumulat doar 24% din voturile respondenților.

Născut sub numele Irakli Shiolashvili, Ilia al II-lea a fost întronizat ca Preafericit Părinte Patriarh Ilia al II-lea Catholicos al Întregii Georgii în 1977, când Georgia făcea parte din Uniunea Sovietice.

În ultimii 20 de ani, Biserica Georgiei și liderul acesteia au devenit unele dintre cele mai puternice instituții din țară.

sursa pravoslavie.ru

traducere pentru ortodox.md