PATRIARHUL ILIE AL GEORGIEI: NU TREBUIE SĂ-I CONDAMNĂM PE ABHAZIENI

georgias ilias

PATRIARHUL ILIE AL GEORGIEI:

NU TREBUIE SĂ-I CONDAMNĂM PE ABHAZIENI

 

Autor: Emilios Polighenis

 

       O slujba pentru odihna sufletelor acelora care şi-au pierdut viaţa pentru integritatea teritorială a Georgiei a săvârşit în Catedrala Sfintei Treimi din Tbilisi Patriarhul Ilie al II-lea.

       Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Georgiei, la sfârşitul sfintei slujbe de pomenire, a subliniat printre altele: „Nu trebuie să-i condamnăm pe abhazieni, pentru că nu a fost război între georgieni şi Abhazia”.

       „Astăzi, ne rugăm pentru toţi aceia care şi-au pierdut viaţa în războiul din Abhazia. Georgienii şi abhazienii au fost victime, de aceea ne rugăm şi pentru unii şi pentru alţii”, a adăugat Patriarhul Georgiei, adresându-se rudelor victimelor războiului Georgia – Abhazia, din 1992-93.

       Într-un alt punct al predicii patriarhul a declarat că a avut fericirea de a sluji în Abhazia timp de 11 ani.

       „Privind trecutul, prezentul şi viitorul, vedem că astăzi există mari lipsuri in Abhazia, din nou. Sunt sigur că va veni acel moment în care se va construi cu mare artă un monument pentru cei căzuţi, şi georgieni şi abhazieni”, a adăugat în încheiere Patriarhul Ilie.

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright


Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.