Patriarhul Ioan: „Siria nu a fost creată pentru a fi scufundată în sângele copiilor ei”

Patriarhul Ioan:  „Siria nu a fost creată  pentru a fi scufundată în sângele copiilor ei”

 

 

antioxeias

Sâmbătă, 31 august 2013

Autor: Sofia Politi

 

Patriarhul Antiohiei, kyr Ioan, a transmis propriul său mesaj creştinilor, musulmanilor şi celor de alte credinţe, care au fost loviţi de violenţă în Siria.

 „Declar tuturor sirienilor şi întregii lumi: Siria este un dar de la Dumnezeu şi de aceea lăsaţi-ne să o păstrăm şi să o protejăm”, a subliniat Patriarhul Ioan.

În alt punct, Patriarhul a spus:  „Siria nu a fost creată pentru a fi scufundată în sângele copiilor ei, ci pentru a boteza întreaga lume cu puterea păcii care a predominat în pământul ei şi cu cerneala alfabetului care a început aici”.

 „Siria nu există pentru a acoperi cu nisipul ei trupurile copiilor ei luptători, ci pentru a acoperi lumea cu lumina care iese din graniţele ei şi pentru a proclama în întreaga lume puterea civilizaţiei şi măreţia istoriei ei”, a adăugat Întâistătătorul Bisericii Antiohiei.

În sfârşit, menţionăm că Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei a fixat data de 15 septembrie ca zi a solidarităţii pentru toate parohiile din Antiohia cu scopul de a sprijini eforturile umanitare.

 

Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

Un comentariu la „Patriarhul Ioan: „Siria nu a fost creată pentru a fi scufundată în sângele copiilor ei”

Comentariile sunt închise.