POMENIREA DE 40 DE ZILE A FERICITULUI ÎNTRU ADORMIRE, MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS

POMENIREA DE 40 DE ZILE A FERICITULUI ÎNTRU ADORMIRE, MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS

FOTOGRAFII DE LA PARASTASUL DE 40 DE ZILE PENTRU EPISCOPUL AUGUSTIN KANDIOTIS

Într-o atmosferă plină de umilinţă s-a săvârşit astăzi duminică, 3 octombrie 2010, în Florina, pomenirea de 40 de zile a fericitului întru adormire Mitropolit de Florina, Augustin Kandiotis.
Dimineaţă, în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Pantelimon”, în mijlocul unei mulţimi de credincioşi, s-a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la care au slujit mai mulţi arhierei, protos fiind Înaltpreasfinţitul Pantelimon, Mitropolit de Veroia.
În continuare, s-a săvârşit pomenirea fericitului întru adormire Augustin Kandiotis, participând Mitropoliţii: Andrei de Konitsa, Teoclit de Florina, Pantelimon de Veroia, Ierotei de Zihnon şi Nevrokopiou,Vasilie de Elasson, Evsevie de Samos şi Ikaria, Serafim de Kastoria, Ioil de Edessa, Pavlos de Glifada, Amfilohie de Kisamos şi Selinos, Nicolae de Mesogheea şi Lavreotiki şi Ieremia de Gortina şi Megaloupoli.
De asemenea, au participat Egumenul Sfintei Mânăstiri Esfigmenu – Arhimandritul Hrisostomos, Egumenul Sfintei Mânăstiri Longobarda – Arhimandritul Hrisostomos, Egumenul Sfintei Mânăstiri a Sfântului Dionisie din Olimp – Arhimandritul Maximos, Egumenul Sfintei Mânăstiri a Sfântului Augustin şi a Sfântului Serafim de Sarov – Arhimandritul Nectarie, precum şi Egumenii Mânăstirilor din Sfânta Mitropolie de Florina.
Au vorbit Arhimandritul Nikiforos Manavis (predicator al Sfintei Mitropolii de Florina) şi Mitropolitul Pantelimon de Veroia, care s-au referit la personalitatea şi la luptele fericitului întru adormire Mitropolit Augustin Kandiotis.
După sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii şi după parastas, arhiereii şi clericii s-au îndreptat spre Sfânta Mânăstire a Sfântului Augustin, unde Înaltpreasfinţitul Vasilie, Mitropolitul de Elasson, a săvârşit un Trisaghion la mormântul fericitului întru adormire Mitropolit Augustin.
În sfârşit, de semnalat că Înaltpreasfinţitul Mitropolit de Florina – Teoclit a oferit o masă în cinstea arhiereilor şi clericilor.

Nota traducătorului:

Pe piatra de mormânt a Mitropolitului Augustin scrie potrivit dorinţei sale testamentare:

Aici odihneşte un netrebnic rob al Domnului, care a crezut în nesfârşita milă a Domnului şi strigă ca tâlharul: ,,Pomeneşte-mă Doamne întru Împărăţia Ta”. Amin.

† Episcopul Augustin


(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: romfea.gr)

[slideshow]

Sursa: http://www.romfea.gr

2 comentarii la „POMENIREA DE 40 DE ZILE A FERICITULUI ÎNTRU ADORMIRE, MITROPOLITUL AUGUSTIN KANDIOTIS”

  1. Ma bucur ca l-am „descoperit” pe Mitropolitul Augustin al Florinei, prin fratii de la Razboi intru Cuvant, si astfel am descoperit si acest site, care ofera foarte multe informatii, pentru care cred ca multi va sunt recunoscatori.

    Mitropolitul Augustin al Florinei reuseste in putine cuvinte, adica in predici scurte si concise, sa cuprinda esenta invataturii evanghelice, si sa ne-o transmita cu o claritate care merge direct la inima fiecaruia, si oricat de nelamurit si/sau de departe ar fi de credinta cineva, cuvintele Mitropolitului Augustin al Florinei reusesc sa-i limpezeasca toate semnele de intrebare, si, mai ales, sa-l trezeasca la o realitate ce se afla pana atunci in adormire, realitatea Dumnezeului Celui Viu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: