Preafericitul Patriarh Chiril a sosit la Ecaterinburg

Preafericitul Patriarh Chiril a sosit la Ecaterinburg

Preafericitul Patriarh Chiril a sosit la Ecaterinburg

În seara zilei de 15 mai 2013, încheind programul vizitei în China, Preafericitul Patriarh al Moscovei şi al întregii Rusii Chiril a plecat din or. Shanghai şi a sosit la Ecaterinburg.

La aeroportul Koltsovo Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost întâmpinat de: reprezentantul plenipotenţiar al Preşedintelui Federaţiei Ruse în districtul federal Ural I.R. Holmanskih; guvernatorul regiunii Sverdlovsk E.V. Kuivaşev; primarul or. Ecaterinburg, preşedintele Dumei orăşeneşti din Ecaterinburg E.N. Porunov; copreşedintele Consiliului de tutelă al programului „Alexandru Nevski” A.A. Kozitsyn; mitropolitul de Ecaterinburg şi Verhotur Chiril şi clerul Mitropoliei din Ecaterinburg.

În timpul vizitei de Prim sfinţit ierarh la Eparhia de Ecaterinburg, Preafericitul Stăpân va participa la acţiunile, consacrate aniversării a 400 de ani ai Casei Romanov şi va vizita locurile memorabile, legate de decesul familiei ultimului ţar Nicolai II.

La 18 mai Întâistătătorul Bisericii Ruse va fi la mănăstirea în cinstea sfinţilor mucenici din familia ţaristă în Ganina Iama. La 19 mai Preafericitul Patriarh va oficia sfinţirea catedralei în cinstea sfântului cuviosului cneaz Alexandru Nevski la mănăstirea de maici Novo-Tihvinski din Ecaterinburg şi va conduce Dumnezeiasca liturghie în biserica nou sfinţită.

Serviciul de presă al Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii