PREOTUL CARE S-A ÎMPĂRTĂŞIT LA CATOLICI ÎN BOSE A FOST PEDEPSIT CU OPRIRE DE LA SLUJBĂ

p> 

PREOTUL CARE S-A ÎMPĂRTĂŞIT LA CATOLICI ÎN BOSE A FOST PEDEPSIT CU OPRIRE DE LA SLUJBĂ
Cu informaţii de pe Espresso 11.10.2010

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei a impus preotului care s-a împărtăşit la ,,liturghia” catolică de la Bose, Italia, sancţiunea opririi de la cele sfinte. Desigur, Sfintele Canoane prevăd caterisirea pentru preoţii care cad în greşeala de mai sus, aşa cum corect a semnalat Mitropolitul Glifadei, în scrisoarea adresată Arhiepiscopului, referitor la această chestiune.
Clericul pomenit mai sus şi sancţionat este cunoscut pentru activitatea lui ecumenistă şi pentru ideile lui ecumeniste. Pe site-ul nostru au ajuns informaţii care ne precizează clar numele lui, dar nu putem să le verificăm. Aşteptăm de altfel aducerea la cunoştinţă a numelui clericului de către chiar Arhiepiscopia Atenei. Pentru că se observă un fenomen ciudat: Sancţiunile care se aplică pe nedrept şi anticanonic clericilor tradiţionalişti se fac cunoscute cu nume şi prenume, în timp ce acelea impuse ecumeniştilor se dosesc. Oare de ce?
Şi încă ceva. Cei care vorbesc despre ,,dialoguri teologice” şi ,,congrese ştiinţifice” cu catolicii, care – chipurile – nu inovează în credinţa şi cultul ortodox, să ne răspundă acum: Prietenul acestor cercuri, cleric al Arhiepiscopiei Atenei, la Bose, în Italia şi în cadrul unui ,,congres ştiinţific” ce a făcut? A încercat în „praxis” (faptă) ecleziologia ecumenistă a ,,Bisericilor surori’’?
Sperăm ca sancţiunea impusă să-l îndrume spre pocăinţă atât pe clericul sancţionat, cât şi pe ceilalţi clerici şi laici ecumenişti, care încalcă Sfintele Canoane, rugându-se împreună cu ereticii.

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2010/10/bose.html)

2 comentarii la „PREOTUL CARE S-A ÎMPĂRTĂŞIT LA CATOLICI ÎN BOSE A FOST PEDEPSIT CU OPRIRE DE LA SLUJBĂ

  1. Pingback: PREOTUL CARE S-A IMPARTASIT LA CATOLICI in Bose, a fost pedepsit cu OPRIRE DE LA SLUJBA « Saccsiv's Weblog

Comentariile sunt închise.