PRIMA SLOVACĂ ORTODOXĂ CARE A PRIMIT NUMELE CUVIOASEI SOFIA DIN KLISOURA

mix1

mix2

PRIMA SLOVACĂ ORTODOXĂ CARE A PRIMIT NUMELE

CUVIOASEI SOFIA DIN KLISOURA

 
       Duminică, 25.05.2014, în satul de frontieră Inoftse, din Sfânta Mitropolie de Mihalopole şi Kasovia, Slovacia răsăriteană, Mitropolitul locului Gheorghe a botezat prima slovacă ortodoxă cu numele Cuvioasei Sofia din Klisoura.
       Sfânta pustnică din Pont devine din ce în ce mai cunoscută şi iubită în Slovacia. În Mitropolia de Mihalopole şi Kasovia există un fragment din sfintele moaşte ale cuvioasei, care constituie un dar preţios al Înaltpreasfinţitului Serafim de Kastoria către ortodocşii de acolo. De asemenea amintim că o altă sfântă din Pont, Noua Muceniţă Elena din Sinope, este cinstită în Sfânta Mitropolie de Mihalopole şi Kasovia, drept una din sfinţii ocrotitori şi îndeosebi ocrotitoare a tineretului ortodox din această jurisdicţie mitropolitană.
       În încheiere, urăm micii Sofia Lupianova, tatălui ei seminarist – Radoslav şi mamei ei Simona ani mulţi, frumoşi şi binecuvântaţi, cu mijlocirile Cuvioasei Maicii noastre Sofia, care a pustnicit în Klisoura Kastoriei.
 
Traducere: https://acvila30.ro/ ; sursa: romfea.gr
Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [ https://acvila30.ro ], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştirea https://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: