Prima vizită la Înaltpreasfinţitul Jovan de Ohrida la închisoarea Idrizovo (Skopje)

Prima vizită la Înaltpreasfinţitul Jovan de Ohrida la închisoarea Idrizovo (Skopje)           

 111

            Pe data de 12 decembrie 2011, Înaltpreasfinţitul Jovan, Arhiepiscopul Ohridei şi Mitropolit de Skopje a fost închis la penitenciarul Idrizovo de lângă Skopje. După un an şi aproape nouă luni de temniţă, Arhiepiscopului Jovan de Ohrida i-a fost oferită pentru prima dată oportunitatea de a primi vizita celorlaltor episcopi ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Ohrida.

            Pe data de 23 august 2013, Preasfinţiţii Joakim, Episcop de Polog şi Kumanovo şi locum tenens al Eparhiei de Debar şi Kicevo, Marko, episcop de Bregalnica şi locum tenens de Bitola şi David, Episcop de Stobi şi locum tenens de Strumica, l-au vizitat pe Înaltpreasfinţitul Jovan Arhiepiscop de Ohrida şi Mitropolit de Skopje, purtând o scurtă conversaţie, exprimând dragostea poporului binecredincios, dar şi dorinţa de a primi binecuvântarea şi rugăciunile Înaltpreasfinţiei Sale.

            Arhiepiscopul Jovan de Ohrida i-a asigurat pe episcopi de faptul că se află într-o stare de sănătate mai bună şi le transmite tuturor membrilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Ohrida binecuvântarea sa arhierească, încurajându-i să-şi păstreze bucuria pururea, în diferitele împrejurări ale vieţii.

 

Sursa: http://www.poa-info.org/eng

 

Traducere:  Aurelian-Nicolae Iftimiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: