PRIMĂRIA DE IVANO-FRANKIVSK ÎNDEAMNĂ LA CONFISCAREA LAVREI POCEAEV

Autor: Iaroslav Nivkin
Imagine: Aniskov
PRIMĂRIA DE IVANO-FRANKIVSK
ÎNDEAMNĂ LA CONFISCAREA LAVREI POCEAEV

 

Primarul Marținkiv a cerut ca Lavra de la Poceaev să fie transmisă în folosință „Bisericii Ucrainene”, fără a preciza despre care Biserică vorbește.

Pe 16 iunie 2023 a avut loc ședința consiliului orașului Ivano-Frankivsk, la care deputații au votat un apel către Cabinetul de Miniștri și Ministerul Culturii privind confiscarea Lavrei de la Poceaev de la Biserica Ortodoxă Ucraineană Canonică pentru a fi transmisă în folosință „Bisericii ucrainene”, adică schismaticilor lui Dumenko (și Bartolomeu),  relatează PIK.

Primarul de Ivano-Frankivsk, Ruslan Marținkiv, s-a lăudat că

regiunea Ivano-Frankivsk „a devenit prima regiune din Ucraina fără Patriarhia Moscovei” și a spus că „biserica inamică” trebuie interzisă și în Lavra de la Poceaev.

„În ședința consiliului orășenesc a fost aprobat textul apelului către Cabinetul de Miniștri al Ucrainei și Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei privind restituirea Lavrei de la Poceaev Bisericii Ucrainene”, a spus Marținkiv, fără a preciza la ce confesiune se referă. Primarul a adăugat că membrii consiliului local din Lviv intenționează să adreseze Președintelui o cerere de a izgoni Biserica Ortodoxă Ucraineană Canonică din Lavra de la Poceaev.

UJO a informat mai devreme că Biserica Ortodoxă a Ucrainei (=schismaticii lui Dumenko și Bartolomeu) și Biserica Ucraineană Greco-Catolică duc dispute pe tema: Cine trebuie să obțină Lavra de la Poceaev.

sursa: https://spzh.news/ro/news/74359-horsovet-ivano-frankovska-prizval-kabmin-zabrat-pochaevskuju-lavru-u-upts