Prin Moldova bântuie o nălucă îmbrăcată în rasă şi cu cruce la gât. Îi place să se numească “ieromonahul Gavriil”

Prin Moldova bântuie o nălucă îmbrăcată în rasă şi cu cruce la gât. Îi place să se numească “ieromonahul Gavriil”

autor: Ierom. Petru Pruteanu

971708_10200572544091074_396612778_n       

Ca urmare a mai multor sesizări din partea unor clerici şi laici, am hotărât să aduc la cunoştinţă faptul că, în ultima vreme, prin mănăstirile (şi chiar parohiile) din România şi Republica Moldova, umblă un tânăr individ pe numele Găzdaru Marian, originar din Slobozia (jud. Ialomiţa, România), care se dă drept „ieromonahul Gavriil” şi care se cere/se oferă de a sluji, pozându-se pe lângă clerici şi personalităţi bisericeşti. În acelaşi timp, sute de oameni se plâng că au fost rugaţi să-l găzduiască, după care l-au văzut beat şi ademenind fete tinere. 

       Un preot care l-a spovedit o perioadă şi cunoaşte rătăcirile lui Găzdaru Marian spune că acesta avea tendinţe schismatice şi chiar dereglări psihice. Cei care-l cunosc afirmă că el n-a fost niciodată călugărit şi hirotonit sau, cel mult, a fost „hirotonit” de pseudo-mitropolitul Ioan Preoteasa din aşa-zisa „Biserică secretă”, dar nu de PS Vincenţiu al Sloboziei, cum se prezenta el. În orice caz el nu este cleric al nici unei eparhii canonice din România sau Republica Moldova şi nu are preoţie valabilă. 

 

       După cum e caracteristic acestui fenomen, unii tineri aparent evlavioşi, fără pregătire teologică, dar cu multe închipuiri de sine şi plini de complexe şi frustrări, vor să ajungă preoţi (şi chiar episcopi) şi acceptă să fie „hirotoniţi” de oricine numai să-şi realizeze „visul”. Pe ambele maluri ale Prutului deja bântuie câţiva astfel de „(arhi)episcopi” şi mai mulţi „preoţi”, pe care lumea-i ia de buni. Mulţi dintre ei au convingerea că au de îndeplinit o misiune importantă (aproape profetică) şi fără ei Biserica s-ar pierde. Mai mult decât atât, lor le place să se dea drept schimonahi, stareţi, făcători de minuni, purtători de cruci şi veşminte scumpe, dar mai ales apărători ai unei „Ortodoxii curate”. Sub masca luptei cu ecumenismul ei se rup de Biserică şi trec în diferite grupări pseudo-eclesiastice, unde acced foarte repede în trepte bisericeşti pe care nimeni nu le recunoaşte. La fel de repede aceştia ajung la fapte imorale pe care nici nu vreau să le pomenesc. E un scenariu aproape general valabil pentru toţi carieriştii, mai ales din afara Bisericii Canonice.

       Iată câteva poze cu acest individ. Reţineţi-i chipul şi nu-l primiţi nici pe aproape de Biserică până nu-şi recunoaşte vina şi nu reintră în sânul unei Biserici Canonice (ca laic).  Iar dacă informaţiile despre „ieromonahul Gavriil” se dovedesc a fi neadevărate, eu sunt gata să-mi cer iertare, să public un material de dezminţire (cu poze de la hirotonia canonică) şi să-i sărut mâna! Până atunci „îmi este păgân şi vameş”…

 

1000334_10201026646323346_762327019_n

Aici vedeta noastră vizitează mănăstirile din Moldova. La unele dintre ele a şi slujit…

375208_4570130046297_2128263807_n

Aici marele „ieromonah” slujeşte undeva în Arhiepiscopia Iaşilor (judecând după poza de pe perete)

488238_3974899845914_1363625742_n

Poză pentru efect. Lumea va zice: până şi părintele Savatie îi ascultă cu interes „predicile”

391311_3888295320855_144105641_n

Culoarea roşie de sub rasă ne arată că marele nostru „monah” este purtător de schimă mare (de tip grecesc)

205289_3764028614265_2048253920_n

Aici flăcăul nostru se vede deja stareţ, iar mâine-poimâne ar putea apărea deja în haine arhiereşti

P.S. Iată aici un material despre „Bisericile Ortodoxe” necanonice de pe teritoriul Republicii Moldova. 

Sursa: http://www.teologie.net/

Un comentariu la „Prin Moldova bântuie o nălucă îmbrăcată în rasă şi cu cruce la gât. Îi place să se numească “ieromonahul Gavriil”

  1. Pr. Conf. Univ. Dr. Dumitru Măcăilă

    Asemenea ”wolves in shepherd’s clothing” apar și datorită faptului că majoritatea credincioșilor noștri nu sunt educați în ale credinței, credința lor poate fi numită mai exact superstiție, și sunt păcăliți și pentru că li s-a inoculat adânc în minte că preotul (și cu atât mai mult monahul!) este slujitorul lui Dumnezeu și nu se cuvine să-l critici no matter what, indiferent ce lucruri diabolice ar săvârși! Mântutorul a fost foarte clar, ”după roade îi veți cunoaște!” De aceea, în cei peste 40 de ani de preoție, eu am fost adeptul schimbării arhicunoscutei vorbe de duh ”să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa,” cu o alta ”să faci ce zice și ce face popa!”

Comentariile sunt închise.