Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ruse la Dialogul cu catolicii de la Viena

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ruse
la Dialogul cu catolicii de la Viena

Cu informaţii după mospat.ru

De sărbătoarea Naşterii Născătoarei de Dumnezeu, pe 21 septembrie 2010, Preşedintele Sectorului pentru Relaţii Bisericeşti Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, care a ajuns la Viena pentru a participa la întrunirea Comisiei Mixte pentru Dialogul dintre ortodocşi şi romano-catolici, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântului Nicolae din Viena. 
„Am ajuns aici cu binecuvântarea Sanctităţii Sale Kiril, Patriarhul Moscovei şi al toată Rusia, ca să particip la întrunirea ordinară a Dialogului dintre ortodocşi şi romano-catolici. Acest dialog nu evoluează foarte uşor, pentru că se discută teme care ne despart şi constituie de multe veacuri piatră de sminteală în relaţiile dintre ortodocşi şi romano-catolici. În acest dialog, fiecare reprezentant al Sfintei Biserici Ortodoxe este chemat să susţină poziţia Bisericii, aşa încât fraţii noştri romano-catolici să cunoască asupra căror puncte nu suntem de acord cu ei”, a spus ierarhul, referindu-se la scopul vizitei sale la Viena.
În aceeaşi zi, Mitropolitul Ilarion a participat la şedinţa membrilor ortodocşi ai Comisiei pentru dialogul dintre ortodocşi şi romano-catolici, sub preşedinţia Mitropolitului Ioannis de Pergam.
De semnalat faptul că plenul se va întruni pe 22 septembrie şi va continua până pe 26 septembrie. Din fiecare Biserică Ortodoxă la întrunire participă doi membri. Patriarhia Moscovei este reprezentată de Mitropolitul Ilarion şi profesorul Academiei Duhovniceşti din Moscova – protoiereul Valentin Asmus. De asemenea, participă ca şi consilier şi translator vicepreşedintele Comisiei Educaţionale a Bisericii Ruse – Arhimandritul Kiril Hovorun.

(trad. Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://thriskeftika.blogspot.com/2010/09/blog-post_9171.html)

%d blogeri au apreciat: