Scrisoare de susţinere a părintelui Efrem din partea mănăstirii Diaconeşti

Obştea mănăstirii Diaconeşti

 

 

Către Preacuviosul Părinte Stareţ,

Arhimandritul Efrem

şi întreaga frăţie a Sfintei Mănăstiri Vatoped

Cu multă durere şi cutremur sufletesc am primit vestea despre nedreapta şi silnica arestare a Preacuvioşiei Voastre, veste care a tulburat inimile ortodocşilor din toată lumea.

Dintotdeauna am avut o aleasă preţuire pentru lucrarea de apostolat a Preacuvioşiei Voastre şi a întregii obşti pe care o povăţuiţi, pentru neobosita activitate duhovnicească, culturală şi filantropică a Sfintei Mănăstiri Vatoped. De aceea astăzi, prin persoana Preacuvioşiei Voastre, întreaga Biserică pătimeşte, căci dacă un mădular suferă, întregul trup simte durere. Ceea ce însă a zguduit îndeosebi inimile credincioşilor de pretutindeni este că de data aceasta unul din mădularele cele mai de cinste ale Bisericii a fost defăimat şi lovit.

Grabnica mobilizare a Justiţiei, Poliţiei şi a celorlalte instanţe lumeşti împotriva Preacuvioşiei Voastre ne face să credem că această lovitură este una împotriva întregii Ortodoxii, a lui Hristos însuşi, ca şi întru aceasta să se împlinească cuvintele Evangheliei Sale: „Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât” şi „Dacă M-au prigonit pe Mine şi pe voi vă vor prigoni” (Ioan 5: 18, 20).

Scriem aceste rânduri cu multă îngrijorare dintr-o ţară în care, în secolul trecut, închisorile comuniste au îngropat pe cei mai vrednici preoţi şi monahi. Aceştia sunt astăzi cinstea şi lauda Bisericii noastre, luminile care strălucesc în întunericul acestui veac materialist şi idolatru. Cu smerenie rugăm pe aceşti Noi Mărturisitori şi pe Preacurata Născătoare de Dumnezeu să vă întărească şi să vă cerceteze în aceste clipe de pătimire cu harul şi iubirea lui Hristos cel întrupat, slobozindu-vă cu pace în Grădina Sfântului Munte, spre a fi lumină pusă în sfeşnic care să lumineze tuturor, iar nu ţinută sub obrocul temniţei.

Ne exprimăm întreaga dragoste frăţească, împreună-pătimirea şi nădejdea fierbinte că Dumnezeu va ruşina sfaturile celor puternici şi va înălţa pe cei smeriţi.

 

 

În Hristos Domnul,

întreaga obşte a Mănăstirii Diaconeşti.

 

 

Sursa: http://www.pemptousia.ro/2011/12/scrisoare-de-sustinere-a-parintelui-efrem-din-partea-manastirii-diaconesti/

Un comentariu la „Scrisoare de susţinere a părintelui Efrem din partea mănăstirii Diaconeşti”

  1. LA MULTI ANI, PARINTE EFREM, ACUM, LA CUMPANA DE ANI SI LA CUMPANA VIETII DUMNEAVOASTRA DE SMERIT SLUJITOR IN DRAGOSTE PENTRU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS !
    NE RUGAM LA BUNUL DUMNEZEU, LA DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SI LA MAICA DOMNULUI, OCROTITOAREA SFANTULUI MUNTE ATHOS, SA VA DARUIASCA RABDARE, PUTERE SI AJUTOR IN A BIRUI IN ACEASTA INCERCARE LA CARE SUNTETI SUPUS!
    Doamne, ai grija de soborniceasca si apostoleasca Ta Biserica, pazeste-o nebiruita si intaratarile ce s-au pornit asupre ei le potoleste! Amin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: