Sesiunea Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

Sesiunea Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului s-a reunit în şedinţă plenară în 5 februarie pentru prima sesiune de lucrări din acest an, sub preşedinţia Preaferictului Chrisostom, Arhiepiscopul Ciprului.

Printre temele abordate şi dezbătute s-au aflat: dialogul inter-ortodox şi inter-creştin şi deciziile luate în acest sens, cursul de religie din şcoli, proiectul de lege care premite culpurilor homosexuale să se căsătorească, incinerarea etc.

De asemenea, s-au examinat plângerile venind din partea clerilor şi credincioşilor din partea de nord a Ciprului, ocupată de turci în 1974, despre numeroasele persecuţii şi intimidări la care sunt supuşi creştinii ortodocşi din partea autorităţilor turce.

Sursa: doxologia.ro

Traducere şi adaptare: pr. Ioan Valentin Istratiorthodoxie.com

Un comentariu la „Sesiunea Sfântului Sinod al Bisericii Ciprului

  1. Gheorghe Luca București România

    Bună ziua – Nu știu cine este acest preot Ioan Valentin Istrati, orthodoxie.com, la fel nu știu ce fac turcii clericilor şi credincioșilor ortodocși din partea de nord a Ciprului, ocupată de turci în 1974, și despre numeroasele persecuții și intimidări la care sunt supuși creștinii ortodocși din partea autorităţilor turce… DACĂ E AȘA, ACEȘTIA (TURCII) NU POT FI NUMIȚI OAMENI???!.

    Însă citind acest articol – despre Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului reunit în şedinţă plenară în 5 februarie pentru prima sesiune de lucrări din acest an 2013, sub preşedinţia Prea Ferictului Chrisostom, Arhiepiscopul Ciprului.

    Printre temele abordate şi dezbătute s-au aflat: dialogul inter-ortodox și inter-creștin și deciziile luate în acest sens, cursul de religie din școli, proiectul de lege care permite cuplurilor homosexuale să se căsătorească, etc – POT PRECIZA: DACĂ ORICE SINOD ORTODOX AR APROBA ”proiectul de lege care permite cuplurilor homosexuale să se căsătorească” numai pot fi numiți preoți ordodocși – orice drept creștin ortodox i-am putea socotii nebuni s-au a-i afurisii – DEOARECE NICI SFÂNDUL DUH ȘI NICI DUMNEZEU NU AR ACCEPTA ÎN VECI AȘA CEVA, iar un asemenea sinod Legiferează și Hotărăște cu duhul lui Satan – Deci orice astfel de Sinod de pe ăntreg Pământul Lui DUMNEZEU se condamnă singur și mereu întrucât întrun astfel de sinoad nu lucrează DUHUL LUI DUMNEZEU în veci. Amin!

Comentariile sunt închise.