Sfânta Kinotită a Sfântului Munte Athos şi-a exprimat poziţia cu privire la anularea duminicii drept zi de odihnă

Sfânta kinotită al Sfântului Munte Athos

şi-a exprimat poziţia cu privire la anularea duminicii drept zi de odihnă 

Sfânta kinotită şi-a exprimat poziţia sa cu privire la anularea duminicii drept zi de odihnă. Este vorba despre o scrisoare către ministrul Dezvoltării și competitivităţii I. Hatzidakis, în care locuitorii Sfântului Munte au cerut revezuirea prevederilor articolui  “Cu privire la activitatea reţelelor comerciale în zilele de duminică.” Trimiţând simultan copiile acestei scrisori deputaților Parlamentului grec, Sfânta kinotită le solicită, să voteze impotriva proiectului de lege cu privire la anularea duminicii drept zi de odihnă. Astfel, părinții de la Muntele Athos s-au expus în mod clar și fără echivoc împotriva noii lege care permite reţelelor comeciale să lucreze duminica, o zi dedicată lui Dumnezeu în tradiția creștină.

“Cu o profundă durere Sfânta Kinotită, format din reprezentanții celor douăzeci de mănăstiri de la Muntele Athos, a aflat că în Parlament a fost introdus proiectul legii intitulate “Normele de reglementare a pieței de produse și servicii”, care permite reţelelor comerciale pe bază de voluntariat și în anumite condiții, să lucreze duminica “- se arată în scrisoare.

Autorii scrisorii îi cer ministrului și membrilor parlamentului respectarea tradițiilor ortodoxe a grecilor, și prevenirea distrugerea coeziunii sociale: “Nu a avut anularea duminicii ca zi de odihnă în timpul perioadei dominaţiei turce şi a fost posibilă şi datorită eroismului marelui sfânt și martir, a apostolului poporului grec Kosma Etolianul, care printre altele a spus: “Frații mei, eu vă sfătuiesc să păstraţi duminică ca o zi dedicată lui Dumnezeu”. “Noi vă dorim ca Ocrotitoarea Muntelui nostru, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, să vă acopre, binecuvânteze, şi să vă lumineze” – concluzioneaza autorii scrisorii.

Sursa: http://ortodox.md/ traducere după www.pravoslavie.ru