Ştiaţi că…PILULELE ANTICONCEPŢIONALE PROVOACĂ AVORT TIMPURIU?

Ştiaţi că…PILULELE ANTICONCEPŢIONALE PROVOACĂ AVORT TIMPURIU?


Ele sunt cunoscute ca o combinatie de hormoni artificiali care au rolul de a impiedica ovulatia (eliberarea ovulului).

Ceea ce se cunoaste mai putin este faptul ca, de multe ori ovulatia se produce in ciuda pilulelor de orice fel.

Prin hormonii artificiali, pilula Anti-Baby are efect asupra mai multor organe din corpul feminin, fie impiedicand sarcina, fie provocand avort timpuriu:

  • asupra ovarelor, impiedicand eliberarea ovulelor (inhibitor al ovulatiei);
  • asupra consistentei mucozitatii cervixului in colul uterin, ingrosand mucusul si astfel ingreuind sau chiar impiedicand inaintarea spermatozoizilor spre uter si trompele uterine;
  • asupra tesutului mucoasei uterine, care se subtiaza, avand loc atrofierea glandelor, reducandu-se astfel resursele de hrana (glycogen) pentru copil. (inhibarea implantarii, deci efect de avort timpuriu). Astfel, fetita sau baietelul conceput moare de
    foame, in timp ce mama sa poate ca rade, mananca, se plimba, sau participa la Sfanta Liturghie.
  • asupra trompelor uterine, in sensul ca ovulul fecundat este transportat atat de lent, incat nu mai ajunge la timp la implantarea salvatoare si piere (factorul tubar, tot efect de avort timpuriu).

Avand in vedere faptul ca fecundarea are loc aproximativ cu doua saptamani inaintea menstruatiei asteptate si ca pilulele omoara copilul chiar in aceste doua saptamani, menstruatia totusi va avea loc si femeia nici nu va sti ca a fost insarcinata.

Steriletul (spirala sau firul uterin) are in primul rand efect abortiv?

Dupa testele folosite pentru stabilirea sarcinii timpurii (beta HCG), in ciuda folosirii spiralei, fecundatia se petrece de cateva ori pe an. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, fixarea fatului este impiedicata si acesta moare, de cele mai multe ori, dupa una sau doua saptamani.

Ca si pilulele, steriletul ucide pruncul, cel mai adesea inainte de menstruatia asteptata cand femeia care fusese insarcinata poate crede ca, de fapt, n-a fost.


Argumentele amintite mai sus arata, asadar, ca exista diferite mijloace incorect numite „anticonceptionale”. Chiar daca sunt folosite, fecundarea poate avea loc, iar pruncii sunt omorati in primele zile ale vietii lor.

Prin intermediul acestor metode sunt ucisi aproximativ acelasi numar de copii ca si prin metodele chirurgicale.

S-a cautat ani de zile sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulelor si al steriletului, stiindu-se foarte bine ca o divulgare prompta a acestui adevar ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor.

Sursa: Anticonceptionale.info
Consultanti stiintifici:
Dr. Med. Rudolf Ehmann, Elvetia
Dr. Med. Antun Lisec, Croatia

 

Care este solutia?

Sa ne iubim copiii, sa constientizam faptul ca ei devin membri ai familiilor noastre inca din momentul conceptiei.

Daca Dumnezeu a hotarat sa ne daruiasca un copil, sa fim convinsi ca ii va purta de grija si in continuare.

Trebuie sa intelegem ca nu avem dreptul sa luam viata unui copil indiferent daca este nascut sau inca este in pantecele mamei sale. Omul este o fiinta vie, este fetita sau baiat, chiar din momentul conceperii sale.

Sfantul Vasile cel Mare avertizeaza: „Cei care dau medicamente abortive, sunt ucigasi si ei precum si cele ce primesc otravuri ucigatoare de embrioni” (canonul al 8-lea).

Cea mai mare bucurie a unei familii sunt copiii. Ei ne infrumuseteaza si ne imbogatesc viata. Sa fim gata sa ne jertfim pentru a ne invrednici de aceasta bucurie.

Orice copil care se naste este o reusita a vietii, o intentie divina implinita, o garantie de incredere si optimism, este o ascensiune, o pace pentru constiinte, un „AMIN!” plin de emotie creatoare, pe care mama si sotul ei il rostesc vointei lui Dumnezeu!

Sursa:http://www.provitacraiova.ro

Un comentariu la „Ştiaţi că…PILULELE ANTICONCEPŢIONALE PROVOACĂ AVORT TIMPURIU?

  1. Lazar

    VAI DE MINE!CUM NU LI MILA LA ASTFEL DE”APRINTI” DE COPILASI LOR????PAI CE ESTE MAI DRAG SI SCUMP IN VALEA PLINGERI DECIT SA VEZI UN ZIMBET DE PRUNC!!!!!O DOAMNE -DAI DISCERNAMINT LA TOTII PARINTI SA AIBA MILA DE PRUNCI SAI-CACI CE ESTE MAI MARE VREDNICIE DECIT SA FI NUMIT TATA,MAMA!!!!CACI EI-PARINTI -SUNT CONLUCRATORI CU TINE LA NASTEREA DE COPIII-SI EI-VAI DE MINE-DAU PESTE MINA TA!SPUN-NU,DOAMNENU NE TREBA ASA CEVA!!!MA PRINDE SFIALA SI GROAZA DE ASA CEVA!!!!DOAMNE MULUIESTE!!!!

Comentariile sunt închise.