SFINTE NICOLAE, APOSTOLE AL JAPONIEI, ROAGĂ-TE PENTRU ŢARA ÎN CARE AI PROPOVĂDUIT ORTODOXIA! (Ştiri din Japonia, continuare)

Stiri din Japonia

(continuare)

Am primit recent informatii neconfirmate (de la un prieten pe facebook ) ca Biserica Bunavestire din Yamada, prefectura Iwate, Japonia, a fost distrusa in timpul evenimentelor care au urmat cutremurului cu magnitudinea 8,9 din 11 martie 2011. Nu se stie inca daca biserica a fost distrusa de cutremur, de tsunami-ul care a urmat sau de incendiile cauzate de cutremur (care pot fi vazute in imaginile orasului Yamada de dedesubt). Conform unui raport jurnalistic, aproape tot orasul Yamada a fost acoperit de ape dupa ce a fost lovit de tsunami.

Nu este prima oara cand Biserica Buneivestiri din Yamada, construita in 1877, este distrusa de un tsunami. Ultima data a fost arsa intr-un incendiu izbucnit in urma uneui tsunami in anul 1896. Am putut sa gasesc fotografii, una cu interiorul si alta cu exteriorul micii biserici.

Am adaugat cateva fotografii cu orasul Yamada dedesubt. Cele facute noapte arata orasul in flacari dupa tsunami. Ultima este facuta in dimineata urmatoare. Filmul este, cred, acela al apelor tsunami-ului revarsandu-se in Yamada.

 

Parintele Vasile (Vassilii) Tagoutchi si sotia sa, Matouchka Maria, au fost gasiti in viata. Parintele Vasile este un preot in varsta , slujitor al parohiei Ishinomaki din Japonia, ce locuia intr-o casa situata in apropierea oceanului. In timp ce alti preoti au fost salvati, parintele Vasile a fost de negasit pana in aceasta zi.

In plus, Biserica Sf. Ioan a fost inundata la primul etaj, insa nu s-au produs pagube majore. Au fost gasiti mai multi membri ai Bisericii Ortodoxe din regiune, nefiind inregistrat pana la aceasta data vreun deces.

Pentru a ajuta Biserica Ortodoxa din Japonia, prin Paypal, card bancar sau transfer in $ / EUR, accesati urmatoarea adresa (click):  http://stjuvenaly.org/japan/

 

Sursa versiunii in franceza :orthodoxologie.blogspot.com

Cancelaria Bisericii Ortodoxe a Japoniei a creat de urgenţă un cont bancar pentru ajutorarea victimelor cutremurului de saptamana trecuta. Toate fondurile vor merge direct către Biserica Ortodoxă a Japoniei.

Donaţiile se pot face între 15 martie – 31 mai 2011.

Monedă: USD
Banca Intermediară: Deutsche Bank Trust Company Americas NY
Intermediar BIC Bank (Cod SWIFT): BKTRUS33

Monedă: EUR
Banca Intermediară: Deutsche Bank AG Frankfurt
Intermediar BIC Bank (Cod SWIFT): DEUTDEFF

Banca Beneficiară: Japan Post Bank, Sediul Central
Adresa: 3-2, Kasumigaseki 1-chome, Chiyoda-Ku, Tokyo 100-8798, Japonia
BIC Bank (Cod SWIFT): JPPSJPJ1
CHIPS UID: 427593
Număr de cont: 00150 – 0-47756
Numele beneficiarului: HARISUTOSU SEIKYOUKAI NIHON
Adresa beneficiarului: 4-1, Surugadai Kanda, Chiyoda-ku, Tokyo. 101-0062, JAPONIA
Numărul de telefon: 03 – 3291-1885
http: / / www.jp-bank.japanpost.jp/en/djp/en_djp_index.html
ă

4 comentarii la „SFINTE NICOLAE, APOSTOLE AL JAPONIEI, ROAGĂ-TE PENTRU ŢARA ÎN CARE AI PROPOVĂDUIT ORTODOXIA! (Ştiri din Japonia, continuare)

  1. hidroizolatii

    Un dezastru de neimaginat pentru Japonezi, dupa ce ca a fost aproape stearsa de pe harta zona Fukushima de acest tsunami urmat de zecile de cutremure, au mai aparut si radiatiile nucleare!

  2. Ioan din Japonia

    Mulţumesc! Thank you very much for putting information about Japanese Orthodox Church’s Earthquake Relief Fund and the donation-site of St.Juvenaly Mission’s web page. I really appreciate your concerning and brotherly love in Christ. More update coming to the Official Web of the Western Diocese of OCJ http://www.orthodox-jp.com/westjapan/

    In Christ,

Comentariile sunt închise.