Sfinte Nicolae, Apostole al Japoniei, roagă-te pentru fraţii noştri japonezi!

Ştiri din Japonia


Nişte ortodocşi sârbi au reuşit să ia legătura cu fraţii noştri ortodocşi japonezi. Iată răspunsul pe care l-au primit:


Mult-iubiti in Hristos frati ortodocsi sarbi,

In numele Sfintei Treimi, fie ca pacea Domnului Dumnezeului nostru sa fie cu voi,

 

Sfanta Biserica Ortodoxa autocefala a Japoniei si Sinodul mitropolitan apreciaza din toata inima rugaciunile voastre si sprijinul vostru duhovnicesc. Cel mai mare cutremur din istoria recenta a tarii a lovit  eparhia orientala a Japoniei si catastrofele ce au urmat (tsunami) au devastat regiunile de coasta de la vest de Iwate, Myagi, Fukushima si prefecturile din Ibaragi, distrugand in parte orasul Sendai, unde se gaseste scaunul episcopal al eparhiei, si aproape toate comunitatile regionale ortodoxe care fiinteaza de-a lungul coastei Pacificului.

Sfanta Biserica Ortodoxa autocefala a Japoniei, primind mangaierea si impartasirea acestei adanci mahniri si dureri cu fratii si surorile Bisericilor Ortodoxe ale lumii intregi, plange pentru toate victimele acestei catastrofe si se roaga pentru ca mila lui Dumnezeu Cel milostiv si iubitor de oameni sa salveze viata tuturor persoanelor disparute, sa vindece ranile tututor celor raniti , sa aduca mangaiere celor care au pierdut case si bunuri ramanand fara adapost si  aparare, si pentru odihna in pace a tututor sufletelor care au pierit in teribila catastrofa, si ca El sa dea curaj si putere autoritatilor nationale care fac mari eforturi sa salveze viata supravietuitorilor.

Cu toate acestea, intregul popor se afla inca in pericol si incertitudine; continua replici ale cutremurului si perspectiva unei reluari a traficului si a liniilor de comunicare nu este deloc sigura.

Sfanta Biserica Ortodoxa autocefala a Japoniei si Sinodul mitropolitan au reafirmat ca episcopul Serafim al Japoniei orientale si patru preoti dimpreuna cu familiile lor sunt toti sanatosi si in siguranta. Dupa spusele episcopului Serafim, constructia catedralei episcopale din Sendai este intru totul salvata, dar cel putin cinci comunitati-parohii ortodoxe si biserici de-a lungul coastei Pacificului sunt grav avariate, iar un preot este dat disparut.

Sunt opt parohii de-a lungul coastei Pacificului. Nu avem nicio informatie precisa despre siguranta toturor membrilor parohiilor. Imaginea de ansamblu a  acestei vaste catastrofe nu a fost inca clar evaluată pentru obtinerea mai multor informatii din regiunile devastate. Trebuie sa ne rugam cu mai multa smerenie ca ocrotirea tuturor membrilor parohiilor sa fie dăruită prin harul lui Dumnezeu in aceasta vreme a Postului Mare.

Va rog sa va aduceti aminte de crestinii ortodocsi japonezi in rugaciunile voastre staruitoare.

Cu dragoste in Hristos,

Sinodul Mitropolitan al Sfinte Biserici Ortodoxe autocefale a Japoniei.


Sfinte Nicolae, Apostol al Japoniei, roagă-te pentru fraţii noştri japonezi!

traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”

sursa: http://orthodoxologie.blogspot.com

 

2 comentarii la „Sfinte Nicolae, Apostole al Japoniei, roagă-te pentru fraţii noştri japonezi!

 1. Stefan

  Stiri din Japonia (continuare)

  Am primit recent informatii neconfirmate (de la un prieten pe facebook ) ca Biserica Bunavestire din Yamada, prefectura Iwate, Japonia, a fost distrusa in timpul evenimentelor care au urmat cutremurului cu magnitudinea 8,9 din 11 martie 2011. Nu se stie inca daca biserica a fost distrusa de cutremur, de tsunami-ul care a urmat sau de incendiile cauzate de cutremur (care pot fi vazute in imaginile orasului Yamada de dedesubt). Conform unui raport jurnalistic, aproape tot orasul Yamada a fost acoperit de ape dupa ce a fost lovit de tsunami.

  Nu este prima oara cand Biserica Buneivestiri din Yamada, construita in 1877, este distrusa de un tsunami. Ultima data a fost arsa intr-un incendiu izbucnit in urma uneui tsunami in anul 1896. Am putut sa gasesc fotografii, una cu interiorul si alta cu exteriorul micii biserici.

  Poze

  Am adaugat cateva fotografii cu orasul Yamada dedesubt. Cele facute noapte arata orasul in flacari dupa tsunami. Ultima este facuta in dimineata urmatoare. Filmul este, cred, acela al apelor tsunami-ului revarsandu-se in Yamada.

  poze

 2. Pingback: petru jigorea // blog > cuvânt ortodox > Ştiri din Japonia

Comentariile sunt închise.