TROIKA VREA SĂ TAIE SALARIILE PREOŢILOR DIN GRECIA – SPUNE G.KARATZAFERIS

CITIŢI ŞI:

https://acvila30.ro/2012/04/29/grecia-biserica-ortodoxa-in-fata-crizei/

https://acvila30.ro/2012/04/25/austeritatea-din-grecia-afecteaza-puternic-biserica-ortodoxa-doar-unu-din-zece-preoti-retrasi-este-inlocuit/

[TROIKA= FMI, BANCA EUROPEANĂ ŞI UE]

TROIKA VREA SĂ TAIE SALARIILE PREOŢILOR DIN GRECIA

– SPUNE G.KARATZAFERIS

          Despre tăierea salariilor preoţilor în imediata perioadă de timp la cererea troikăi a vorbit preşedintele LA.O.S.G. Karatzaferis, la întâlnirea pe care a avut-o cu Mitropolitul de Langada, kyr Ioan, în cadrul călătoriei luila Tesalonic. Karatzaferis, informându-l pe Înaltpreasfinţitul Ioan, a semnalat că dacă lucrul acesta se va întâmpla “va fi o lovitură de graţie dată Ortodoxiei. Preoţii sunt ultimul refugiu. Dacă deci vom lăsa clerul pradă tâlhăriei, oricine-şi dă seama cât de mare va fi paguba adusă poporului nostru”.           

,,Noi suntem un partid ortodox. Preţuim Ortodoxia şi o considerăm ca fiind pe acelaşi piedestal pe care se află şi patria. Şi nu ascundem lucrul acesta oricât de mult am deranja pe unii” – a subliniat G. Karatzaferis şi a adăugat:

          ,,Noi credem că trebuie să revină religia în buletine. Credem că nu este permis cuiva să se ruşineze pentru credinţa sa.

          Credem că nu trebuie să aibă loc separarea dintre Stat şi Biserică, deoarece nu-i este de folos Statului. Pentru că dacă se va întâmpla separarea, dacă Biserica ia cele care îi aparţin, s-a terminat cu Statul, a sărăcit. Lumea nu le ştie pe toate acestea”. Potrivit tezelor lui Karatzaferis referitoarela Ortodoxie, Mitropolitul de Langada, răspunzând la câte a amintit preşedintele LA.O.S.G a subliniat următoarele:

„Domnule Preşedinte, vă mulţumim mult pentru informarea şi temele care au legătură cu Ortodoxia.

          Personal mă aflu întrutotul de acord şi poziţiile pe care le aveţi în legătură cu spaţiul Bisericii vă onorează şi ne exprimăm public mulţumirile noastre, deoarece este mare lucru ca în spaţiul politicii să existe oameni care să gândească având ca criteriu dreptatea şi interesele bine gândite ale Bisericii şi ale slujitorilor ei.

          Tema salarizării clerului este foarte importantă şi cred că – aşa cum foarte corect aţi spus – trebuie ca statul să o gestioneze într-un mod cu totul specializat şi urgent imediat.

          La modul informativ, dar şi cu insistenţă în toate direcţiile afirm asta, pentru că rana adusă Bisericii şi poporului va veni la timp. Pentru că Biserica slujeşte acest popor, iar poporul la Biserică aleargă”.

Traducere: https://acvila30.ro/; sursa: EMAIL

Copyright
Această traducere ne aparţine şi este protejată de Legea Drepturilor de Autor, legea nr. 8/1996. Ea poate fi citată parţial [fragmentar] pe alte bloguri sau site-uri cu precizarea sursei sau link către pagina de unde provine [https://acvila30.ro], dar nu poate fi preluată de mass-media fără un acord scris.
Nu aveţi voie să copiaţi această traducere fără voia sau ştireahttps://acvila30.ro.
Dacă aveţi nevoie sau vreţi să folosiţi în scopuri proprii această traducere, vă rugăm să ne contactaţi şi vom stabili atunci condiţiile.

%d blogeri au apreciat: